Elektrikli arabaları 5 dakikada şarj edebilen batarya

Date:

Firma, elektrikli bir arabayı 5 dakikada şarj edebilecek yeni ‘FlashBattery’ teknolojisinin lansmanını yapıyor.

Geleneksel lityum iyon yapımı bataryaları kendi lehine kullanan batarya, nano materyalleri ve özel organik bileşenleri bir araya getiren katmanlarla ultra hızda şarj işlemi gerçekleştirebiliyor.

Mevcut batarya üreticileri daha uzun mesafe kat etme konusunu birinci planda tutarlarken, Storedot’ın FlashBattery’si hızlı şarj faktörüne her şeyden daha çok önem veriyor.

Bu, birkaç firmanın daha üzerinde durduğu bir konu. Tesla’nın SuperCharger istasyonlarda sıfır bir bataryanın dolması yaklaşık 75 dakika sürüyor.

StoreDot’ın CEO’su Dr. Doron Myersdorf bir açıklamasında “Hızlı Şarj, elektrikli araçların genel kullanıma sunulmasında ihtiyaç duyulan kritik bağdır” dedi.

StoreDot aynı zamanda FlashBattery’nin, elektrikli araçlarda kullanılan batarya familyasından daha güvenli olduğunu da belirtiyor. Zira batarya, yanıcı olmadığı gibi, yüksek bir yanma sıcaklığına da sahip.

Eğer bu doğru ise, müthiş bir haber. Tesla 2013 yılında Model S araçlarının bazılarının alev alması nedeniyle eleştiriye tabi tutulmuş, hisse senetlerinde düşüş yaşanmıştı. Ve CEO Elon Musk bu olay nedeniyle üzüntülerini belirten bir yazı kaleme almıştı.

4 turda 66 milyon dolar kazanan StoreDot, sahip olduğu teknolojiyi akıllı telefonlarda da kullanacak. Bu özel uygulama, geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘Mobile World Congress’te demonstre edilmişti.

StoreDot bataryalarını önümüzdeki üç yıl içerisinde piyasaya sürmeyi düşünüyor. Yeni doğa dostu motorlu aracınızda bu bataryalardan bulunursa, şaşırmayın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...