İşte Windows’un Phone ve diğer cihazlardaki yeni görüntüsü

Date:

Bölünmüş ekran

Hepimizin bildiği gibi Microsoft, geçmişten bu yana PC, telefon ve hatta Xbox One gibi her çeşit cihazda kapsamlı bir Windows kullanımı sunmak için düzenli çalışmalar yapıyor. Bununla birlikte Windows’un her bir cihaz üzerinde çalışma şeklinde bir takım farklılıklar bulunuyor. İşte bu durumu değiştirmek isteyen firma, her tip ekran boyutuna uyum sağlayabilen ve aynı zamanda cihazlar arasındaki genel kullanımı tek tipe dönüştürecek Windows Shell’in yeni bir versiyonu olan CShell üzerinde çalışıyor. Görünen o ki Microsoft’un ‘Akıcı’ tasarı stratejisinde büyük bir rol oynayacak olan bu özellik, Windows’un daha çok cihaz üzerine ölçeklenebilmesini amaçlıyor.

Ve artık CShell’in Windows Phone üzerinde nasıl göründüğünü ifade eden ilk deneyimimizi de edinmiş bulunuyoruz.

CShell ilk bakışta Windows Shell’in mobil üzerindeki biçimine benziyor. Fakat daha fazla irdeleyince bazı önemli değişikliklerin farkına varıyorsunuz. Örneğin bu özellikle ‘Başlangıç’ ekranında ‘Canlı Bölümler’ için sunulan daha fazla büyüklük seçenekleri olduğunu görebiliyoruz.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Aynı zamanda Windows 10’a ait bir özellik olan ‘Eylem Merkezi’ ve ‘Başlangıç Ekranı’ görüntüsü için ‘peyzaj’ tipi bir seçenek de eklenmiş. CShell aynı zamanda Windows Continuum’a, bir çok uygulamayı bölünmüş ekranlar şeklinde çalıştırma imkanı da kazandırmış. Böylece uygulamaların tek bir ekranda tam ekran çalıştırılma zorunluluğu ortadan kalkmış. Daha önce Continuum’da yaşanan bir sorun da böylece ortadan kalkmış oluyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...