İtalyan yargıtayından ünlü mafya babası için çıkan karar herkesi şaşırttı

Date:

İtalyan Yargıtayın verdiği karar büyük tartışmalara sebebiyet verdi

Ünlü mafya babası Salvatore Riina, ülkede bir dönemin korku saçan ismiydi. Sicilya adası’nda faaliyet gösteren Cosa Nostra’nın eski lideri 86 yaşındaki Riina için İtalyan yargısının aldığı karar, ülkede büyük tartışmaların çıkmasına neden olmuştur.

İtalyan Yargıtayın verdiği karar büyük tartışmalara sebebiyet verdi

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ünlü mafya babası Salvatore Riina’nın ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları sebebiyle cezasının infazının ertelenmesi ya da ev hapsine çevrilmesine yönelik geçen yıl yaptığı ancak Bologna Denetim Mahkemesince reddedilen talebinde Riina’yı haklı buldu. Yargıtay, Bologna Denetim Mahkemesinin verdiği ret kararını, “her hükümlünün onurlu biçimde ölme hakkı” olduğu gerekçesiyle iptal ederken, konuya bakan mahkemenin yeni bir inceleme yaparak, cezaevi koşullarının hükümlü için ızdırap veren hali olup olmadığını teyit etmesi gerektiğine hükmetti.

Öte yandan, Riina’nın cinayetini azmettirdiği Yargıç Paolo Borsellino’nun kardeşi Salvatore Borsellino, karara “Böyle bir şey mümkün olamaz. Bu ülkede adalet yok. Gerçek olan katiller çetesinin işbaşında olduğu bir ülkede yaşadığımızdır.” sözleriyle tepki gösterdi. Riina’nın talimatıyla öldürülen Jandarma Şefi Carlo Alberto Dalla Chiesa’nın kızı Rita da Yargıtayın bozma kararına tepki göstererek, “Benim babam onurlu bir ölüme sahip olmadı.” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...