Kadınların yeni gözdesi: Aspir Yağı

Date:

Kadınların yeni gözdesi: Aspir Yağının faydaları

Son yıllarda üretimi artan Aspir bitkisinden elde edilen organik yağın, insanlığa bir çok faydası olduğu ortaya çıktı. Son günlerde özellikle bayanlar tarafından zayıflama, bronzlaşma etkisi nedeniyle yoğun talep görüyor. Aspir, genellikle Güneydoğu Asya Bölgesi ve Akdeniz tarafında yetişen bir bitkidir. Türkiye’de rahatlıkla yetiştirildiği bilinir. Aspir yağı içerisinde bulundurmuş olduğu vitaminlerle çok çeşitli alanlarda kullanılabiliyor. Kilo vermeden saç bakımına, boya ürünlerinden ilaç firmalarına, kozmetikten kimya sanayilerine varana kadar geniş bir kullanılma alanına sahip.

Aspir yağı kalitesinin bilinmesinin yaygınlaşması sonucu Aspir üretiminin hızla arttığı söyleniyor. Ancak, Aspir yağı, sağlık sektöründe kullanılması ve organik olması nedeniyle biraz pahalı bir yağ. İnsan sağlığına hiç bir zararı olmayan bu bitki, aynı zamanda kolestrolüde düşürüyor. Rahatlıkla sofralarınızda ve yemekleriniz de kullanabilirsiniz.

Kadınların yeni gözdesi: Aspir Yağının faydaları

Peki, bu yağı zayıflamak için nasıl kullanırız? Aspir yağını diyet süresince aç olarak tüketmeniz gerekmekte. Yağ formunu 1 yemek kaşığı tüketmek uygunken, kapsül formu için kullandığınız ürünün açıklamasına uygun hareket etmeniz gerekmektedir. Eğer spor yapıyorsanız, spor öncesi tüketmeniz alacağınız sonucu ciddi oranda arttırır.  Saçın uzaması için de 3-4 damla aspir yağı avuca dökülür ve yeni yıkanmış saçın üzerine masaj yaparak sürülür. Daha sonra taranarak yarım saat bekletilir ve yıkanır.

Cilt bakımında kullanılacak olan aspir yağı ise birkaç damla cilde damlatılarak ovulur. 5-10 dakika masaj yapılarak yıkanabilir. Aspir yağı, bronzlaşmak için de kullanılır. Yaz aylarında dışarı çıkmadan cilde sürülen aspir yağı, bronzlaştırıcı krem görevini üstlenir. Muhteşem bir yağ.

Kadınların yeni gözdesi: Aspir Yağının faydaları

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...