Kanada Havalimanı kuş kazalarında robotik şahinleri kullanacak

Date:

 

Havaalanları falkonlar ile daha güvenli hale getiriliyor

Kanada’nın Edmonton Uluslararası Havaalanı, küçük kuşları havaalanından uzak tutmak için robotik şahinler kullanacağını açıkladı. Bu uygulama ile kuşların havaalanlarında yuvalanmasını ve uçaklara çarparak ölmelerinin engellenmesi amaçlanıyor. Havaalanları falkonlar ile daha güvenli hale getiriliyor.  Canadian Airport to Use Robotic Falcons to Stop Bird Strikes  Kanada Havalimanı kuş çarpmalarını durdurmak için robotik falkonları kullanacak Kanada'nın Edmonton Uluslararası Havaalanı, küçük kuşları havaalanından uzak tutmak için robotik şahinler kullanacağını açıkladı. Bu uygulama ile kuşların havaanlarında yuvalanmasını ve uçaklara çarparak ölmelerinin engellenmesi amaçlanıyor.  O bir kuş mu? Yoksa bir uçak mı? Aslında birazcık ikisinden de...  Hollanda merkezli Clear Flight Solutions tarafından üretilen drone kuşları, detaylı bir tüy taraması ve kanatları ile gerçek bir şahini taklit ediyor.Havalimanı pistlerinin yanında sekiz sekiz bordürle uçarak, eğitimli pilotlar tarafından uzaktan kumanda ediliyor olacaklar.  Clear Flight Solutions'ın bir araştırma ve geliştirme mühendisi olan Wessel Straatman, "Saldırı ve davranış yoluyla doğal muadilleriyle taklit ederek, gerçek hayattaki av kuşlarından ayırt edilemez şekilde tasarlandılar" dedi. Digital Trends ise, "Kuşların içgüdüsel olarak tepki göstererek, bu bölgeye gelmeleri daha cazip hale geliyor" dedi.  Havalimanı yetkilileri, yeni araç filosunun Edmonton'u kuşlar ve uçaklar için daha güvenli hale getirmesi için çalıştıklarını bildirdi. Kuş çarpmaları havacılık dünyasında büyük bir sorundur; FAA, 2011'den 2015'e kadar 56.000'den fazla olayı bildirildi. Küçük uçaklar için, kuşların saldırıları, özellikle de pencerelerine ciddi hasar verebilir. Kuşlar türbinlerinden emilirlerse, daha büyük yolcu jetlerinin motorlarında arızalar meydana gelebilir. Keza pek çok uçak kazasının bu şekilde gerçekleştiğini biliyoruz.   Edmonton, şimdilik robotik şahinlerini ne zaman uygulamaya koyacaklarını açıklamadı, ancak yetkililer, konuşlandırıldıktan sonra, hava limanlarının günlük operasyonlarının bir parçası haline geleceklerini belirtti.

O bir kuş mu? Yoksa bir uçak mı? Aslında birazcık ikisinden de…

Hollanda merkezli Clear Flight Solutions tarafından üretilen drone kuşları, detaylı bir tüy taraması ve kanatları ile gerçek bir şahini taklit ediyor.Havalimanı pistlerinin yanında sekiz sekiz bordürle uçarak, eğitimli pilotlar tarafından uzaktan kumanda ediliyor olacaklar.

Clear Flight Solutions’ın bir araştırma ve geliştirme mühendisi olan Wessel Straatman, “Saldırı ve davranış yoluyla doğal muadilleriyle taklit ederek, gerçek hayattaki av kuşlarından ayırt edilemez şekilde tasarlandılar” dedi. Digital Trends ise, “Kuşların içgüdüsel olarak tepki göstererek, bu bölgeye gelmeleri daha cazip hale geliyor” dedi.

Havalimanı yetkilileri, yeni araç filosunun Edmonton’u kuşlar ve uçaklar için daha güvenli hale getirmesi için çalıştıklarını bildirdi. Kuş çarpmaları havacılık dünyasında büyük bir sorundur; FAA, 2011’den 2015’e kadar 56.000’den fazla olayı bildirildi. Küçük uçaklar için, kuşların saldırıları, özellikle de pencerelerine ciddi hasar verebilir. Kuşlar türbinlerinden emilirlerse, daha büyük yolcu jetlerinin motorlarında arızalar meydana gelebilir. Keza pek çok uçak kazasının bu şekilde gerçekleştiğini biliyoruz.

Edmonton, şimdilik robotik şahinlerini ne zaman uygulamaya koyacaklarını açıklamadı, ancak yetkililer, konuşlandırıldıktan sonra, hava limanlarının günlük operasyonlarının bir parçası haline geleceklerini belirtti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...