Kanada sahillerinde yeni etobur sünger türü bulundu

Date:

Kanadalı araştırmacılar, Kuzey Atlantik Okyanusunda et ile beslenen yeni bir sünger türü keşfettiler.

Endişelenmenize gerek yok insan eti yemiyorlar. Suda akıntıyla beraber sürüklenen planktonlarla besleniyorlar. Sivri kemikleriyle ürkütücü görünüyor. Kanadalı bilim insanı Ellen Kenchington, ot obur süngere Cladorhiza kenchingtonae ismini verdi. Boyu yaklaşın 1.98 m civarında. Yüzeyi kanca benzeri cam dikenlerle kaplı. Fisheries and Oceans Canada’nın yaptığı basın açıklamasında ise deniz canlısının yüzeyi cıtr cırta (kumaş kanca ve halka bağlantı elemanı) benziyor. Keşfedilen canlı bu hafta duyurulmuş olsa da, aslında 2010 yılında Bedford Institute of Oceanography’den Kenchington ve diğer araştırmacılar tarafından bir keşif gezisi sırasında bulundu.

Kanadalı araştırmacılar, Kuzey Atlantik Okyanusunda et ile beslenen yeni bir sünger türü keşfettiler.

Araştırmacılar aktif olarak yeni türler aramıyorlardı. Lakin uzaktan kumandalı deniz aracı ile süngeri gördüklerinde Hudson’daki bilim insanları daha önce böyle bir şey görmediklerini fark ettiler ve örnek olarak bir tane yakaladılar. O zamandan beri süngerin üstünde çalışmalar devam ediyor. Çalışmanın sonucu bu yaz açıklanacaktı.

Okyanuslarımızda bin bir çeşit sünger türü var. Bu deniz canlıları genellikle besinleri hareketsiz bir şekilde deniz akıntısından süzerler. Ancak bazı türler ise et ile beslenir. Bilim insanları 2014’te California’nın deniz volkanlarına yakın olan sahillerinde 4 katil sünger türü keşfetti. Bu etçil süngerler, küçük kabuklu hayvanları yakalamak için kancalarını kullanıyor. Yeni keşfedilen bu türler yaklaşık 3 km derinlikte yaşıyorlar. Bu yüzden endişe edecek bir durum yok, yüzerken karşılaşmayacaksınız.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...