Sohbet botu nasıl yapılır

Date:

Basit ve ücretsiz yazılım

Teknolojinin tartışmasız üç kralı : Microsoft, Facebook ve Google. Hepsi de 2016’da botlara büyük yatırımlar yaptılar. Bunun iyi mi yoksa kötü mü olduğunu söylemek için henüz çok erken fakat şunu söyleyebiliriz ki botlar henüz cazibe merkezi olacak benimsemeyi kazanamadılar. Eğer teknolojiye inanıyorsanız ve herkes aynı şeyi yapmaya başlamadan önce kendinize ait botlar üretmek istiyorsanız, yeni açılan Dexter platformu göz atmaya değer olabilir. Kod yazılımcısı olmayabilirsiniz fakat kısa bir demo oldukça basit ve bir amaca dönük olmayan botlar yapabileceğinizi gösteriyor.

Dexter’ın temel ara yüzü daha önce kullanmış olabileceğiniz WordPress ya da diğer blog platformlarından farksız değil. En üstte ve yanlarda yer alan büyük bir ana dizgi penceresi mevcut. Başlangıç olarak bir kullanıcının bota ne söylemesi gerektiğine dair bir örnek yazı yazın. Basit olsun diye sadece ‘selam’ yazabilirsiniz. Daha sonra botun karşılık olarak ne söyleyeceğine karar veriyorsunuz.

Sağ köşede bulunan pencerede kodu test edebiliyor, istediğiniz tepkileri alacağınız konusunda emin olabiliyorsunuz. Geriye yayınlamak kalıyor. Dexter yeni başlayanlar için Slack, Facebook Messenger ya da SMS için bot yayınlamanıza imkan tanıyor. Çalışan bir bot edinmeniz için gerekenlerin hepsi bu.

Botumuzun sayfamızdaki bir yazıyı cevap olarak okumasını istediğimiz şekilde yapılmasını denediğimizde Dexter bu özelliğin henüz aktive olmadığı, yakın bir zamanda botu herhangi bir RSS beslemesine ya da bu tip bir şeye yönlendirebileceğimiz belirtildi.

Kendinizi biraz olsun eğlendirmek için şirin bir köpeğin ya da kedinin resmini gönderen bir bot yapımı ile uğraşabilirsiniz. İsteklere cevap olarak resim, bağlantı ya da diğer tip medya gönderimini sağlamak çok ama çok basit. HTML kodlama yapmak gibi bir şey.

Sıradan botlar dışında daha komplike şeyler üretmek istiyorsanız tabii daha çok zaman ayırmanız gerekecek. Fakat Dexter’de en çok ilgimizi çeken, meseleye ne denli çabuk hakim olabildiğimiz ve aynı zamanda temel derslerin dışında şeyler tasarlamaya başlayabilmemiz oldu. İyi haber şu: Eğer kendinize ait bir bot yapmak isterseniz, yeni başlayanlar bunu ücretsiz olarak gerçekleştirebilecekler. Fakat seyirci kitlesi toplamaya başlarsanız, sonsuza kadar ücretsiz kalmayacaktır. Fakat yine de ücretsiz oluşu ve basitlik kombinasyonu insanı sadece bir köpek resmi yollayan bir bottan daha sofistike bir şeyler yapmayı denemeyi düşündürecek kadar ilgi uyandırıcı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...