Yüzük şeklinde panik butonu

Date:

Nimb’in panik butonu akıllı yüzük şeklinde tasarlanmış

Saldırıya uğramanız veya kalp krizi geçirmeniz gibi acil durumlarda panik butonu elinizin altında değilse, alarma sahip olmanızın pek bir önemi kalmamakta. Nimb ise bu soruna bir çözüm bulmuş gibi gözüküyor. Nimb, başparmak dokunuşuyla önceden belirlenmiş kişilere mobil uygulama üzerinden acil durum uyarısı gönderen akıllı bir yüzük.

[irp posts=”7408″ name=”Google akıllı saatler için yeni yazılımını yayımlıyor”]

Şirket geçen sene Indiegogo aracılığıyla fikrini bir crowdfunding projesi olarak duyurmuştu. Hedeflediği bağıştan daha fazlasını toplayarak başarıya ulaşan projeyle birlikte, donanımın ilk sürümü Mayıs ayına kadar yetiştirilmeye çalışılıyor.

Yüzük akıllı telefonunuzla birlikte çalışıyor

Nimb’in arkasındaki fikir aslında çok basit. Yüzük şeklindeki cihazın alt kısmında gizlenmiş küçük bir buton bulunmakta. Tehlike anı hissedildiğinde bu butona üç saniye basılı tutulursa, Bluetooth aracılığıyla akıllı telefonunuzda bir uyarı tetiklenecektir. Ardından telefondaki bu uyarı sessiz bir şekilde gerekli kişilere mesaj olarak gönderilecektir.

Gönderilen mesajda, bulunduğunuz konum ve tehlikede olduğunuza dair bir metin, önceden belirlenen üç kişiye yollanıyor. Eğer Nimb’in aylık 10 dolarlık hizmetine abone olursanız, gönderilen uyarı 7/24 iletişim merkezine aktarılıyor. İletişim merkezi ise akıllı telefondan gelen sesi kaydedebiliyor ve bulunduğunuz konuma yardım gönderebiliyor. Ancak iletişim merkezinin nasıl işleyeceği ile ilgili ayrıntılar henüz tam olarak belirlenmiş değil.

Nimb, Mayıs ayında ön siparişleri teslim etmeyi planlıyor. Şimdilik siyah ve beyaz renk modellere sahip cihazın ön sipariş fiyatı ise 130$.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...