Full elektrikli araç rekoru hibrid McLaren’a kaptırdı

Date:

Elektrikli Araç rekabeti

Full elektrikli olan NIO EP9, üreticiler arasında en çok imrenen ünvanlardan birini iki haftadır elinde tutuyordu: Nürburgring ’de en hızlı araba olmuştu. Fakat bugün İngiliz üretici McLaren yapmış olduğu açıklamayla firmanın hibrid P1 LM aracının (P1 GTR adlı pist aracının trafik izinli versiyonu) EP9’un rekorunu iki saniye ile, Laborghini Huracan Performante’nin süresini ise yaklaşık 9 saniye ile egale ettiğini söyledi. 6.43.2-saniye’lik tur, aşağıdaki videoda izlenebilir.

Çin’li üretici NIO’nun 1,342-hp gücündeki süper arabası, ilk aşamada üretim arabası olarak düşünülebilir. Aynı şey McLaren için de geçerli zira P1 LM, halihazırda P1 hiper aracının kısıtlı versiyonunun çok daha kısıtlı olan diğer bir sürümü.

Fakat bu detayları göz önünde bulundurmazsak McLaren’ın hibrid aracının artık en hızlısı olduğunu söyleyebiliriz. Full elektrikli diğer araç ikinci. Ve benzinli V10 Lamborghini ise üçüncü araba.

EV tutkunları için birkaç haftalık şöhretin özeti

Şüphesiz ki 0-60 mph aralığında hangi aracın daha hızlı gideceğine dair aralıksız süren bu çekişmede her zaman için daha hızlı giden bir araba çıkacaktır. McLaren (ya da eğer Nürburgring yanlısı iseniz Lamborghini) özellikle piyasada daha önce hiç olmadığı kadar çok rekabet olması nedeniyle, sahip olduğu ünvanı sadece kaçınılmaz şekilde başka bir araca kaptırana kadar elinde tutacak (Yani, NIO’yu artık kale almayın zira sadece 3 yıl kadar kısa bir süre önce hayat buldu).

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Bununla birlikte eğer bir üretici gösteriş yapma peşindeyse Nürburgring’in bunun için hala ideal olduğunu söyleyebilirim. Şurası kesin ki 0-60 mph aralığında en hızlı araca sahip olmak, büyük oranlı bir cazibeyi kolay yoldan edindirdiği için çekici olabilir, fakat bu mücadele alanında çok az yer kaldı zira çok fazla sayıda firma bu yarışta yer alıyor. Nürburgring’de hala kazanılabilecek daha fazla yer var çünkü orada insan faktörü çok daha fazla önem taşıyor. Tabii bu da NIO’nun alt etmeye çalıştığı diğer bir şey. Daha 3 ay önce EP9 Amerika’da sürücüsüz olarak Circuit’ta turladı ve direksiyonda sürücüsü olan bir araçtan sadece 30 saniye daha yavaş gitti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...