Twitter Canlı Yayın özelliğini bugün medya yayıncılarına açıyor

Date:

Hedef medya yayıncılığı

Twitter medya yayıncılarının canlı video yayınları yapmalarını çok daha kolaylaştıracak ‘canlı video API’sini bugün uygulamaya koyuyor. API, firmaların profesyonel yayın ve video düzenleme araçlarını Twitter’ın mevcut Periscope Producer özelliğinden daha güçlü entegrasyonlarla Twitter’a adapte etmelerine imkan sağlıyor.

Bu API ilk olarak geçtiğimiz hafta The Information tarafından bildirilmişti. Telestream, Wirecast ve Livestream Switcher yayıncıların API’yi kullanmalarına yardımcı olacak API ortakları arasında yer alıyorlar. Twitter ise konu ile ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Kaynakların bildirdiklerine göre Twitter Live API geçen Nisan ayı itibariyle uygulamaya giren profesyonel ekipmanları sosyal ortamla irtibatlandıran Facebook Live API ile benzer şekilde çalışacak. Büyük video kameralar, düzenleme alanları, masaüstü düzenleme yazılımı, uydu karavanları ve daha fazla şey API üzerinden Twitter’a doğrudan canlı yayın yapabilecek.

[irp posts=”11098″ name=”Twitter canlı yayın özelliğini yaygınlaştırıyor”]

Bu işlevsellik, yalnızca kullanıcıların OBD ya da Wirecast üzerinden video gönderebilecekleri bir hedef URL sağlayan Periscope Producer’dan daha derin bir çalışma sistemine sahip. Periscope Producer’ın tasarım amacı orta profesyonellikteki web vlogger’larını komplike mühendislik gereksinimleri olmadan Periscope’a çekmek ise de, Live video API büyük evsaftaki yayıncı firmalar için çok daha özelleştirilebilir olacak.

Twitter, Aralık ayında, yegane canlı yayın uygulaması olan ‘Periscope’ devre dışı kaldığında ana uygulamasından doğrudan canlı yayın yapma özelliğini eklemişti. Aynı zamanda Thursday Night NFL oyunları gibi önemli haber ve spor etkinliklerinin lisansını almak için anlaşmalar da yapıyor. Fakat platformun canlı içerik hattı hala zayıf. Belki Live API canlı yayını arttıracak derecede esneklik sağlayabilir.

Yeni canlı yayın özelliği Twitter’ın Periscope’u hala canlı yayın uygulaması olarak mı tutacağı, yoksa medya yayınları ile canlı yayın özelliğini ana platformuna mı kaydıracağı konusunda soruların belirmesine neden oldu.

Facebook, Instagram ya da Snapchat değil, fakat Twitter canlı yayının ana merkezi olagelmiştir. Bu API, küçük ölçekli ve cazip içerik yapımcılarının ve sahiplerinin kendileri için birincil önem taşıyan yapımlarını Twitter’ın ikincil (Periscope’tan sonra) ekranında yayınlamaları için uygun ortamı yakalamalarını sağlayabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...