VR ortamda kredi kartı ödemesi

Date:

Banka kartının sanal versiyonu

Belki de bugüne kadarki en sıkıcı VR duyurusunda ödeme işlemi firması WorldPay, hizmetlerini sanal dünyalara taşımaya karar verdiğini bildirdi.

İngiltere’de bulunan firma dünya çapındaki öncü ödeme işlemcilerinden biridir. İlk prototipini yaparken HTC Vive kullanan firmanın sisteminde oyun içi bir eşya için ödeme yapmak Vive’ın kumandaları ile mümkün olabiliyor. Kumandalarla alınan eşyanın bu esnada fiyatı baloncuklar içerisinde beliriyor. Fiyat etiketine birkaç saniyeli olarak bakınca ödeme işlemini gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Ödeme işlemi gerçek kredi ya da banka kartınızın sanal versiyonu üzerinden yapılıyor. Daha sonra kartınızı VR ödeme terminali üzerinde tutuyorsunuz. PIN girmeniz gerektiğinde üzerinde numaralar bulunan baloncuklar gelişigüzel olarak gezinmeye başlıyor ve böylece diğerlerinin kodunuzu tahmin etmeleri engellenmiş oluyor.

Genel olarak bakıldığında bu VR ödeme işlemi gerçek hayattaki ödemelerin hemen hemen aynısı. Bu açıdan çok da berbat görünmüyor. Gerçek hayattaki ödemelerimizde kredi kartı kullanımından uzaklaştığımız bu günlerde satın alma işlemlerinin VR ortamında daha iyi şekilde gerçekleştirilebileceği düşünülebilir.

Satın alma işlemleri skalasında WorldPay, Ikea gibi kendi içinde yaptığı satışlarda VR’i denemeye başlamış olan firmalarla birlikte çalışmayla da ilgilendiğini söylüyor. Gerçek hayattaki ödemeleri zorlaştıracak kaba saba VR gözlüklerinden ve kumandalarından kurtulabildiğimiz an VR ödeme sistemleri kullanışlı bir uygulama haline gelebilecektir.

Firmanın yürüttüğü Pazar araştırması VR ödemelere olan ilginin ülkelere göre büyük oranda değişim gösterdiğini öne sürüyor. Çin’de yapılan yoklama araştırmalarına katılanların %93’ü VR ödemeleri kullanabileceklerini söylerlerken, İngiltere’dekilerin yalnızca %35’i bu yönde fikir beyan etti. Tabii bu yazıyı yazanların da yüzde sıfırı VR ödemelerin yakın bir tarihte gerçekleşebileceğini düşünüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...