Küçük çocukların küçük midelerine her gün 1 yumurta

Date:

Günde bir yumurta yemesinin çocukların gelişimine katkısı büyük

Ekvador’da üzerinde çalışılan altı aylık bir çalışma sonuçlarına göre, günde bir yumurta yemek, yetersiz beslenen küçük çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunuyor. Günde bir yumurta yemesinin çocukların gelişimine katkısı büyük. Ayrıca boy uzamasında da oldukça etkili bir rol oynuyor. Hangi haliyle yedirilirse yedirilsin; az ya da çok pişmiş, kaynatılmış, kızartılmış hiç fark etmez. Yumurta küçük çocukların önemli bir besin kaynağı durumunda. Pediatri dergisi araştırmacılarının söylediklerine göre bir çocuk için doğumundan itibaren olan iki yıl çok önemli. Yaşanan herhangi dengesiz bir durum büyük ölçüde geri döndürülemez olabilir. Günde bir yumurta yemesinin çocukların gelişimine katkısı büyük

Yaşa oranla boy kısalığı

Kötü beslenme, çocukluk dönemi enfeksiyonları ve hastalıklarıyla birlikte, büyümenin (boy uzamasının) önüne geçen önemli bir nedendir. Dünya Sağlık Örgütü’nün bir istatistiğine göre, beş yaşın altındaki 155 milyon çocuk kısa boylu (yaşlarına göre çok kısadır). Araştırmada tespit edilen bu çocukların çoğu düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşıyorlar. Sağlık uzmanları bu konunun üstesinden gelecek çözüm yollarına dair fikir alışverişinde bulunuyorlar.

Lora Iannotti ve meslektaşları, Ekvador’daki kırsal yaylalardan birinde bir tarla deneyi yapmaya karar verdiler ve deneyi hazırladılar.Bu deneyin sonucunun bir çözüm yolu olabileceğini düşünerek deneye başladılar. Henüz çok küçük olan çocuklara (altı-dokuz ay arası) para istemeden yumurta verdiler.

Rastgele seçilen ve bu araştırmaya katılan 160 çocuğun yarısına altı ay boyunca günde bir yumurta verildi – diğerleri karşılaştırma yapmak için izlendi. (yumurta verilmedi) Araştırmacılar, çalışma planına bağlı kaldıklarından emin olmak ve yumurta alerjisi de dahil olmak üzere herhangi bir sorun ya da yan etki olup olmadığını kontrol etmek için çocukların ailelerini her hafta ziyaret etti. Araştırmanın sonunda yumurta verilen çocukların verilmeyenlere göre ortalama olarak %47 daha fazla uzadıkları tespit edildi. Günde bir yumurta yemesinin çocukların gelişimine katkısı büyük
Araştırmacı Bayan Iannotti, “Bu yaptığımız müdahalenin ne denli etkili olduğunun şaşkınlığını yaşadık. Özellikle açlık veya beslenme yetersizliğine karşı savunmasız olan nüfus için çok uygun ve erişilebilir fiyatta bir besin olması harika” ifadelerini kullandı.

“Küçük mideli küçük çocuklar için yumurta inanılmaz bir besin. Önemli ve çocukların alması gerektiğini düşündüğümüz besin maddelerinin bir bileşimini içeriyor” sözlerini ekledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...