Larry Page’in ‘Uçan Arabası’nın ilk çekimi

Date:

Hafif hava aracı

Kitty Hawk, Google’ın kurucusu Larry Page’in finansal olarak desteklediği bir ‘uçan araba’ firması. Firma bugün hava aracının prototipine ait ilk videoyu yayınladı. Su üzerinde çalışmak üzere tasarlanan ve uçurmak için pilot lisansı gerektirmeyen, bütünüyle elektrikli hava aracını firma ‘Kitty Hawk Flyer’ olarak tanımlıyor. Kitty Hawk insanların Flyer’ı uçurmayı dakikalar içerisinde öğreneceklerinin sözünü veriyor. Tüketici versiyonu bu yılın sonu itibariyle kullanımda olacak.

Video kısmen ticari, kısmen test çekiminden oluşuyor. Göl kenarında arkadaşlar arasında yapılan bir sohbetle başlayan videoda sohbetin konusu, buluşmak için Flyer’ın kullanımı ile ilgili.

Kitty Hawk Flyer’ın tam olarak ne amaca yönelik olduğu konusunda bir açıklama yapmamış olmakla birlikte perakende satış fiyatının ne olacağını da bildirmedi. Fakat firma hevesli pilotları bekleme listesinde öncelik sağlayan 100$ bedelindeki üç yıllık üyelik, firma markasını taşıyan teçhizat, ve bir uçuş simülatörü ve firma etkinliklerine ayrıcalıklı katılım seçenekleriyle cezb etmeye çalışıyor. Üyeler aynı zamanda nihai perakende fiyatından 2.000$’lık bir indirim de kazanacaklar.

Flyer FAA düzenlemeleri dahilinde Ultra-hafif hava aracı olarak görülüyor. Bu nedenle pilot lisansı gerektirmiyor. Kitty Hawk aracı Amerika dışına gönderme planları olmadığını söylüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...