Samsung’dan konuşma güçlüğü yaşayanlara özel bir sohbet uygulaması

Date:

İfadeleri karşılayan emojiler

Göründüğü kadarıyla emoji, kendine ait bir dil haline geliyor. Her bir sembol geniş aralıkta düşünce ve hisse karşılık geliyor. Bu steno, yazılı kelimeleri kavramakta güçlük çekenler için kullanışlı olabilir (örneğin afazi gibi kişilerin okuma, konuşma ve yazma yeteneklerine engel olan bir çeşit konuşma yitimi). Samsung bu kişilere yardımcı olmak için Wemogee isimli yazılı metinleri emojilere çeviren bir sohbet uygulaması geliştirerek akıcı konuşmayı sağlamaya çalışıyor.

Uygulama, lisan sorunu yaşamayan kullanıcılar için kelimeleri bir dizi emojiye çeviriyor: “Nasılsın?” gülen bir yüze, “Tamam” el mimiğine ve bir soru işaretine dönüşüyor.  Konuşma yitimine uğramış olanlar (afazi hastaları) ise tam tersini yapıyorlar: yapmaya çalıştıkları açıklamanın kelimelere dönüştürüldüğü emoji gruplarını seçiyorlar.

Wemogee tabii ki tipik dijital sohbetler için yapılmış fakat, kişisel görüşmeler için de işe yarayabiliyor. Cihazı kullanım esnasında karşılıklı olarak ileri geri göndermek zahmetli olabilir ama kelimeler ve diksiyonla ilgili sorun yaşayanlar için iletişimin önünü açmak, zahmete değer olsa gerek.

Samsung emoji seçimi ve çevirisini rafine hale getirmek için Milan Üniversitesi’nden profesörler ve beyin cerrahlarıyla birlikte çalışarak seçenekleri 140 anahtar cümleye düşürdü. Uygulama şu anda Google Play’den edinilebilir. iOS ve Samsung Galaxy App versiyonları ise yakında çıkacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...