Prostat kanserinde mücadele kan testiyle tespit edilebilecek

Date:

Hedef tedaviye yardımcı olanaklar prostat kanserinde umut vadediyor

Bilim insanları ileri prostat kanseri olan erkeklerin yeni bir ilaç tedavisinden yararlanmalarını belirleyebilecek bir kan testi geliştirdiler. Bu test, kanser DNA’sını kanda buluyor ve doktorların bu hücreler üzerinde hassas ilaçların çalışıp çalışmadığını kontrol etmelerine yardımcı oluyor. Hedef tedaviye yardımcı olanaklar prostat kanserinde umut vadediyor.

Kanser araştırmacısı doktor, testin “sağ kalımı büyük ölçüde artıracağını” söyledi. Doktorların bu teste güvenip güvenemeyeceğini teyit etmek için daha fazla insanın katıldığı daha büyük çalışmalarda bulunulması gerektiğini de sözlerine ekledi.Hedef tedaviye yardımcı olanaklar prostat kanserinde umut vadediyor

Gelişmiş prostat kanseri tanısı olan 49 erkekten alınan kan numuneleri, olaparib adlı bir ilacın faz II klinik araştırmasının bir parçası olarak toplandı. Çalışma, deney ortamında gerçekleştirilen tamamen tıbbi sterilizasyon şartlarına uyularak gerçekleştirildi. Bu tür hassas ilaçlar şimdilerde kanser tıbbının geleceği olarak görülüyor ancak hedeflenen ilaç herkes için aynı etkiyi göstermiyor. Kanser Araştırmaları Enstitüsü ve Royal Marsden NHS Foundation Trust’dan araştırmacılar, testin tedaviyi daha iyi hedef almasına yardımcı olabileceğini söylüyor. Ve aynı zamanda hastalığın yan etkilerini azaltabileceğini ifade ediyor.

Dört ila sekiz hafta içinde tedaviye cevap vermeyen erkekleri tanımlamak için bu ilacı kullandılar. Ayrıca kanserin gelişmekte olduğu ve ilaçlara karşı dirençli hale geldiğini gösteren işaretleri almaya başladılar.Hedef tedaviye yardımcı olanaklar prostat kanserinde umut vadediyor‘Büyük bir etki’

Medikal onkolojist Prof Johann de Bono, “Bu bulgulara dayanarak, ileride doktorların tedaviyi seçmesine yardımcı olmak için kullanılabilecek güçlü, üçlü bir test geliştirebildik. Olup olmadığını kontrol ettik. Uzun vadede kanseri gözlemlemek ve izlemek yolundayız.Test sadece prostat kanseri tedavisinde önemli bir etkiye sahip olamazdı.” ifadelerini kullandı.
Kanser Araştırması bilim sorumlusu Dr. Aine McCarthy kan testinin “heyecan verici” bir gelişme olduğunu söyledi. “Test, hastaların doğru zamanda kendileri için doğru tedaviyi almalarını sağlayarak hastalığın sağ kalımını önemli ölçüde azaltacak. “İlerlemiş prostat kanseri olan hastaları tedavi ederken doktorların bu testi kullanmaları gerekip gerekmeyeceğini, daha geniş bir erkek grubunu içeren daha ileri çalışmalarla olacağını söyledi.
Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanserdir. İngiltere’de her yıl 46.000’den fazla erkeğe hastalık teşhisi konmaktadır. Dr. Matthew Hobbs, “Bazı prostat kanserlerini yönlendiren faktörlerin, onları belirli tedavilere karşı savunmasız bıraktığını biliyor. Bu çalışmadan elde edilen sonuçlar dolayısıyla çok önemlidir” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...