‘Lilium’ elektrikli kişisel jetler uçuşa hazır

Date:

VTOL’un ilk uçuş denemesi başarıyla sonuçlandı

Lilium kişisel jetleri bilim kurgu filmlerinden çıkma gibi durabilir. Ama jetler kelimenin tam anlamıyla uçuşa hazır. Zira bugün yapılan denemelerde tamamen elektrik gücüyle çalışan kişisel jet (VTOL) başarılı bir şekilde havalandı.

Almanya’nın Münih şehrinde yapılan testlerde kişisel jet Lilium bir dizi uçuş testine tabi tutuldu. Bu denemelerde başarılı olan araç kişisel uçakları sadece bilim kurgu filmlerinde bulunmadığını kanıtladı. Geliştirici firma jetin insanlı uçuş denemelerini henüz gerçekleştirmedi ama en kısa sürede test sürecine başlayacaklarının altını çizdi.

Lilium elektrikli kişisel jetlerin arkasındaki ekip, asıl hedeflerinin beş kişiyi taşıyabilecek kapasitesi olan, aile dostu bir kişisel jeti tüketiciyle buluşturabilmek olduğunu ifade etti. Lilium’u diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ve belki de gerçek bir potansiyele sahip olmasının da en büyük sebebi ise dikey kalkış yapabiliyor oluşu. Bu sayede kullanıcılar araçlarını herhangi bir piste gerek duymadan araç ile havalanabilecek. Basitçe söylemek gerekirse arka bahçenizde kişisel jetiniz olacak.

Kişisel jet şu anda 186 mil (300km) gibi bir menzile sahip ve saatte 300 km hıza ulaşabiliyor. Bununla birlikte Alman ekip henüz ön sipariş almaya hazır olmadıklarının da altını çizdi. Zira firma önlerinde hala yıllarca sürecek bir test döneminin bulunduğunu ifade etti. Buna rağmen arkasında Avrupa Uzay Ajansı’nın da desteği bulunan kişisel jet Lilium’a bir gün sahip olmak belki de hayal değildir.

[irp posts=”13218″ name=”Dünyanın ilk uçan arabası uçuşa hazır; ön siparişe de”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...