Magnezyum eksikliğiniz var ise, işte alabileceğiniz kaynak besinler

Date:

Magnezyum eksikliği

Mineraller, aslında mineraller olmadan da mücadele edebilen vitaminlerden daha önemlidir. Toprakta emilen kimyasal gübreler, böcek öldürücüler ve böcek öldürücüleri kullanan modern monokültür tarım yöntemleri yüzünden toprağın mineral içeriği çok azalmış durumda.Bedensel bulguların gözlemlenmesine yardımcı olurken, magnezyum eksikliğinizin olup olmadığınızı anlamak için bazı testlerin yaptırılmasını isteyebilirsiniz. Serum veya kan seviyesi ölçümleri genellikle yetersizdir. Çünkü magnezyum hücresel düzeyde çalışır ve organ ve sinir dokusunda birikir. Kan tahlili ile iyi sonuçlar bile genellikle yanıltıcıdır. Sağlık uzmanları tarafından kullanılmak üzere geliştirilmiş etkili bir magnezyum testi Exa Test ™ ‘dir. Magnezyum eksikliği:

Magnezyum Eksikliği Belirtileri
Belirtildiği gibi, magnezyum birçok vücut işleminden sorumlu bir maddedir. Artrit ve Alzheimer hastalığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlayan anti-inflamatuar bir mineral olan magnezyum, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, solunum sorunları ve daha birçok sorunların giderilmesinde kullanılır. Ancak, şüphelenebileceğiniz gibi, tıpkı magnezyum alımının arttırılması sorunları çözebildiği gibi, eksikliği de aynı sorunların çok daha fazlasına neden olabilir.Magnezyum eksikliği

İşte magnezyum eksikliğinin vücudunuzdaki belirtileri:

Kalsiyum eksikliği
Zayıf kalp sağlığı
zayıflık
Kas krampları
Titremeler
Mide bulantısı
Kaygı
Yüksek tansiyon
Tip II diyabet
Solunum sorunları
Baş dönmesi
yorgunluk
Potasyum eksikliği
Yutma güçlüğü
Zayıf hafıza
Duygu karışıklığı
Bunlar vücutta bir magnezyum eksikliğinin belirtileri olduğu halde, yukarıdaki sorunları yaşamanız mutlaka magnezyum bakımından eksik olduğunuz anlamına gelmez. Bunun için bir test yaptırmanız en doğrusu olur.

Magnezyum eksikliği

Magnezyumu nasıl sağlıklı bir şekilde kullanabilirim?

Tamamlayıcı olarak magnezyum doz aşımına uğramak neredeyse imkansız, ancak fazla miktarda magnezyum tüketmek yine de harika bir fikir değil. Biliyorsunuz ki her şeyin fazlası zarar. Mineralin çok fazla vücuda alınması, düzensiz kalp atışı veya nefes nefese kalmak gibi bazı yan etkilere neden olabilir. Askorbik asit C’ye benzer şekilde, dozajı aşıldığında ishale neden olan bağırsak toleransı eşiği vardır. Tüm magnezyum takviyeleri de kolayca emilir özelliktedir.

Magnezyum sitrat, magnezyum takviyelerinin en kolay emilen formları arasında bulunan ve pahalı olmayan, erişebileceğiniz bir kaynaktır. Deri yoluyla içten absorbe edilecek şekilde transdermal magnezyum klorürü topikal olarak uygulayabilirsiniz. Magnezyum klorür, magnezyum yağı olarak da bilinir, ancak aslında bir yağ değildir. Eski deniz yataklarından gelen taze bir çözümdür. Çeşitli çevrimiçi kaynaklardan ve aktarlardan edinilebilir.

Beslenme kaynaklarından magnezyum almak istiyorsanız, magnezyum eksikliği semptomlarınızı hafifleten birkaç gıda aşağıdaki gibi:

Kabak çekirdeği
Ay çekirdeği
Soya fasulyesi
Kara fasulye
Kaju fıstığı
Ispanak
Kabak
Susam taneleri
Badem
Bamya

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...