macOS High Sierra önizlemesi: Dosya sistemi

Date:

Bu güncelleme ile Apple bilgisayarlar şifreleme gibi gelişmiş özellikleri idare edebilecek.

High Sierra’daki asla göremeyeceğiniz en önemli değişiklik dosya sistemindeki değişikliktir. Artık Apple, 1998’deki Mac OS 8.1’den beri  fiili Mac dosya sistemi olan HFS+ yerine Apple File System (AFS)’a güveniyor. Bu güncelleme ile Apple bilgisayarlar şifreleme gibi gelişmiş özellikleri idare edebilecek. HFS+ zaten bu özelliklere sahipti fakat aslında Apple’ın Core Storage birim yöneticisi ile birleştirildi. Bu sayede AFS desteklenerek daha az işlem yükü yüklenmiş olacak.

Apple File System, genel olarak Mac bilgisayarlarda işlenen verileriniz daha verimi ve daha güvenli olacaktır. Eklenen dosya koruması ve dosya tasarrufu sayesinde bilgisayarınız aniden kapansa bile veri kaybı için endişelenmeniz gerekmeyecek. AFS anlık işlemler oluşturuyor. Yedekleme ve ters işlemleri kolaylaştırmak için dosya sisteminizin bir kopyasını alma özelliği eklendi. Anlık işlemler ilk etapta yer kaplamıyor ancak dosya sisteminizde hangi dosyanın yerinin değiştiğini izlerken boyutlar büyüyor.

Bu güncelleme ile Apple bilgisayarlar şifreleme gibi gelişmiş özellikleri idare edebilecek

HFS+’daki dosya sistemi değişikliğini kaydetme özelliği, AFS ile geçmişte kalıyor. Yeni dosya sistemi, verilerinizin hepsini daha iyi takip edebildiğinden dolayı, bu değişiklikleri kaydetmek için ayrı bir günlük bulundurmasına gerek kalmıyor. Verileriniz yer değiştiğinde günlük kayıtları sürekli işleme alınmadığı için az bir performans kazanırsınız. Apple, bu yeni dosya sisteminin biraz daha fazla dosya parçalamasına neden olabileceğini ancak High Sierra’ya daha güçlü bir disk birleştirme ekleyerek bunun önüne geçtiğini belirtti. Dosyalarınızı korumak için başka şeyler yapmanıza gerek kalmayacak ayrıca bazı şeylerin biraz daha hızlı olduğunu fark edeceksiniz.

Apple File System daha gelişmiş dosya sistemi özellikleri eklemek için Apple’ı daha iyi bir yere getiriyor. Ve tamamen 64 bit olduğu için daha büyük dosyaları daha verimli bir şekilde işleyecek. (HFS+ zaten 8 exabyte’a kadar olan diskleri ve dosyaları destekliyordu.)

High Sierra Önizlemesi’nin Diğer Yazıları

macOS High Sierra önizlemesi: Fotoğraflar

macOS High Sierra önizlemesi: Metal 2

macOS High Sierra önizlemesi: Genel

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...