Marimba çalabilen robot kendi melodisini hazırladı

Date:

Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden Mason Bretan sadece müzik çalmakla kalmayan artık kendi bestesini de oluşturmayı öğrenen bir robot yaptı.

Shimon robot, dört kollu, marimba müzik aletini çalabiliyor. Ayrıca çaldığı müziği oluşturmasına yardımcı olmak için geniş bir şarkı kütüphanesine de sahip. Sistemde Beethoven ve Stefani Germanotta gibi bestecilerden Miles Davis ve The Beatles gibi sanatçılara kadar yaklaşık 5.000 müzik mevcut.

Müzik ve teknoloji ile ilgilenenler, doktorasını bitiren Mason Bretan’ı müzikli robot dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu zaten bilirler. 2012’de, dinleyicilerin yüz ifadesini ve yerlerini izleyebilen, robotik bir akıllı telefon hoparlör yuvası olan Shimi’yi tasarlamıştı. Buna ek olarak, robotun önünde bir tempo tuttuğunuzda Shimi tutmuş olduğunuz tempoya uyumlu bir müzik bulmaya çalışıyor.

Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden Mason Bretan sadece müzik çalmakla kalmayan artık kendi bestesini de oluşturmayı öğrenen bir robot yaptı.

Shimon, bir şarkıya başlaması için sadece dört ölçüme ihtiyaç duyuyor ve daha sonra da bir melodiyi doğaçlamak için kendi bilgisini kullanıyor. Ayrıca bu projede gerçekleştirilen tek olay bu değil. İngiliz bir geliştiricinin geliştirdiği Jukeblox, özellikle arka plan müziği oluşturmak için bir yapay zeka kullanıyor.

Shimon, bu ayın sonundaki Aspen Ideas Festival’de ilk canlı konserini yapacak, burada da robotun gerçekten çalışıp çalışmadığını göreceğiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...