‘Mastadon’, Twitter’ın en yeni rakibi

Date:

Gençler arasında yer bulabilir

İyi olan her şey türlü şekillerde kopyalanarak rakipleri tarafından yerleri alınmak istenir. Bu zamana kadar Twitter’ın yerini almak isteyen çok firma oldu. Fakat hiç biri başarılı olamadılar. Fakat şimdi kasabada Mastadon isimli yeni bir delikanlı var. Yeni sosyal ağ son zamanlarda oldukça popüler oldu. Aslında o kadar popüler oldu ki yüksek trafik hacminden ötürü şu an için yeni kayıtları kabul etmiyor. Görünen o ki Mastadon büyümenin beraberinde getirdiği acıları yaşıyor, fakat bütün bunlar yakında düzelecektir. En azından Twitter’a gerçek bir rakip olmak istiyorlarsa, düzeltmeliler.

Mastadon’a göz attığımızda büyük oranda Twitter’a benzediğini görüyoruz fakat Twitter’da bulunmayan birkaç şey mevcut. Mastadon kullanıcıların, diğer kullanıcıları takip etmelerine ve aynı zamanda ‘tweets’ yerine ‘toots’ olarak adlandırılan durum güncellemesi göndermelerine imkan veriyor. Büyük farklardan biri Mastadon’un 500 karaktere kadar güncellemeye izin vermesi. Bu oran Twitter’da maksimum 140 karakter ile sınırlı. Mastadon’da ilginç olan şey, her bir toot’un (mesajın) gizlilik derecesini ayarlayabiliyor olmanız. Böylece gizli olarak işaretlediğiniz mesajlar yalnızca takipçileriniz tarafından görülebiliyor. Aynı zamanda kullanıcıların kullanabilecekleri oldukça zengin özellikli engelleme ve susturma araçlarını da barındıran platform, bu yönü ile Twitter’ın önüne geçiyor. Zira Twitter’da bu özellikler bulunmadığı için bir çok kişi internet trollerince rahatsız edilebiliyorlar.

Bu platform açık kaynaklı bir sosyal ağ ve son zamanlarda oldukça popülarite kazanmaya başladı. Bir sürü ‘cool çocuk’ o ya da bu nedenle Mastadon’a yöneliyor olmakla birlikte mevcut kullanıcı sayısı, Twitter’ın korkması için yeterli değil. Geçmişte Twitter’la mücadele etmek için bir çok rakip türemişti fakat hiç biri başarılı olamadılar ve bir çoğu piyasadan silindi. Mastadon’un ne kadar süreyle Twitter’la rekabet edebileceğini izlemek ilginç olacak. Özellikle de gençler için.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...