WhatsApp dijital ödeme servisini başlatıyor

Date:

Kullanıcı tabanı avantajı

Facebook WhatsApp’ı satın alalı 3 yıl olmasına rağmen hala mesajlaşma servisinin yoğun kullanıcı tabanından nasıl para kazanacağını tam anlamıyla kestirebilmiş değil. Hindistan’da bulunan medya firması The Ken ‘in bildirdiği ve Bloomberg’in teyid ettiği habere göre, servisin Hindistan’daki 200 milyon kullanıcısı ile işe başlayacak olan WhatsApp, dijital ödemeler dünyasına ilk sıçrayışını gerçekleştirecek.

[irp posts=”11746″ name=”Yeni WhatsApp güncellemesi”]

Facebook Messenger yıllar içerisinde mobil kişiden kişiye, mağaza içi ve online ödemeler seçeneklerini dereceli olarak uygulamaya koymuştu fakat bu WhatsApp’ın pazara ilk girişi olacak. WhatsApp piyasada Alibaba’nın desteklediği PayTM ile doğrudan rekabet edecek olmakla birlikte mesajlaşma servisi yüksek sayıdaki kullanıcı tabanı ve Hindistan hükümetinin kısmi destekleriyle avantaj sahibi olabilir.

Hindistan, diğer ülkelerden daha yüksek sayıda WhatsApp kullanıcısı olan bir ülke. Financial Times’a göre Hindistan’lılar halihazırda WhatsApp’ı Craiglist gibi dijital bir Pazar ortamı olarak kullanıyorlar. Her ne kadar WhatsApp ve Facebook geçmişte Hindistan hükümetiyle veri paylaşımı konusunda sorunlar yaşadılarsa da, bildirildiğine göre yeni girişim Hindistan hükümetinin geçen yıl uygulamaya koyduğu ‘Dijital Hindistan’ insiyatifinin bir parçası olan ‘Birleşik Ödemeler Servisi’nce sisteme dahil edilecek.

Firmanın yapmış olduğu bir bildirimde “Hindistan WhatsApp için önemli bir ülke. Dijital Hindistan vizyonuna ne şekilde katkıda bulunabileceğimizi inceliyoruz. Bu vizyonu paylaşan firmalarla ne şekilde birliktelikler kurabileceğimizi keşfediyor ve kullanıcılarımızdan gelen görüşleri can kulağıyla dinliyoruz” dendi. Yapılan bir iş bildirimine göre WhatsApp şu anda bir Dijital İşlemler Yöneticisi arıyor. Firmanın Menlo Park merkezinde istihdam edilecek olan yöneticinin, Hindistan’ın Aadhaar dijital ID servisini yönlendirebilecek ve aynı zamanda kıtada gelecekteki ödemeler servisini büyütebilecek  özelliklerde olması bekleniyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...