MasterCard ödemelerinizi parmak izinizi okutarak yapabileceksiniz

Date:

Ödemelerde kolaylık 

Parmak izlerimiz PIN kodu yerine telefonlarımızı, kapılarımızı ya da diğer güvenlikli eşyalarımızı açmak için gün be gün daha çok kullanır olduğumuz yegane giriş metodlarına dönüşür oldular. Zira güvenilirler, benzersizler ve kolayca tahmin edilebilen ya da bir şekilde hacklenen şifrelerden ve imzalardan çok daha güvenliler. Bu sebepledir ki parmak izi okuyucuları kredi ve banka kartlarımızı da korumak üzere sahneye çıkmış bulunuyorlar. MasterCard ödeme kartları üzerinde bulunan yeni bir parmak izi okuyucusu sistemini test ediyor. Bu sistem kart üzerinde bulunan chiplerle birleştirilerek kişisel ödemelerinizi yeni ve güvenilir bir yolla yapmanızı sağlayacak. Kağıda imza atmak ya da zorluk içerisinde cihaza PIN kodunuzu girmek yerine sadece parmağınızı karta koyarak kimliğinizi doğrulayabileceksiniz.

MasterCard

Yeni kartlar şu an itibariyle Güney Afrika’da test ediliyorlar. MasterCard bu sistemi 2017 yılı sonuna kadar tüm dünyada yaygınlaştırmayı ümit ediyor. Bununla birlikte yeni sistem için bankanızın ya da finansal kurumunuzun da bu sisteme adaptasyonunu beklemek zorunda kalacaksınız.

Bu teknolojinin kamuya kullanımı hazır hale geldiğinde nasıl çalışacağına bir göz atalım: Bankanız sizi, biyometrik kartınızın hazır olduğu konusunda bilgilendirecek ve eğer ilgilenirseniz imza için bankanıza gidecek ve parmak izinizi aldıracaksınız. Parmak izinizin şifrelenmiş dijital bir kopyası kartınızın EMV chip’ine yüklenecek. İki adete parmak izine kadar yükleme yaptırabiliyorsunuz, fakat her ikisi de kendinize ait olmalı. Başkalarının kendi parmak izlerini sisteme yükletemiyorsunuz. Taslaklarınız kaydedildikten sonra uygun terminallerde kullanılmak üzere hazır hale gelmiş olacak. Yeni parmak izi yüklenmiş plastik kartınızın işlem görmesi için dükkan sahiplerinin yeni bir cihaz almalarına gerek kalmayacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...