Microsoft, Chromebook’u kendi silahıyla vuracak bir plan hazırlıyor

Date:

Sistemin hafifletilmesi temel hedef

Microsoft, 2 Mayıs’ta eğitim odaklı bir etkinlik düzenliyor. Söylentilere göre Windows 10 Cloud’u ilk kez bu etkinlikte görebiliriz. Yazılım, son zamanlarda eğitim piyasasında büyük yerler edinmekte olan Google Chrome OS ile rekabet edebilecek özellikte bir düşük-kaynaklı platforma sabitlenmiş. Microsoft’un, Chroombook’larla rekabet etmek için yaptığı plana dair son gösterge Windows Central’ın yaptığı Windows 10 Cloud’un Chromebook’larla karşılaştırmalı minimum teknik özellikler ve performans gereksinimlerine dair yayındı.

[irp posts=”7157″ name=”Windows Cloud : Microsoft’un, Chrome OS’e cevabı”]

Windows 10 Cloud & Chromebook Karşılaştırması

Bu tablonun doğru olduğunu farz edersek bize Windows 10 Cloud cihazlarından ne tip bir donanım göreceğimiz hakkında iyi bir fikir veriyor. Daha düşük seviyede olan bu gereksinimler arasında 4GB RAM, quad-core Celeron (ya da daha iyi) işlemci ve 32GB ya da 64GB sabit disk yer alıyor. Bunlar genel itibariyle Chromebook’ta bulacağınız özellikler. Microsoft öğrenciler için tam günlü batarya ve süper kısa süreli boot (sistem açılması) ve aynı zamanda da uyku modundan uyanma gibi hedefleri başarmaya çalışıyor.

Windows 10 Cloud’dan gördüğümüz kadarıyla bu yeni yazılımı çalıştıracak makineler sadece Microsoft Store’dan edinilecek ‘Universal Windows Platform’ uygulamaları ile çalışacak. Geleneksel Windows yazılımı devre dışı kalacak. Fakat bir çok öğrenci için bir çok web tabanlı uygulama ve servisler mevcut olacağı için bir çok işin yapılması için yeterli uygulama olacak. Her halükarde iki haftadan az bir süre içerisinde daha fazla şey öğrenmiş olacağız. Microsoft’un etkinliğinde edinilecek bilgileri de günü geldiğinde sayfamızda derleyeceğiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...