Windows Store’da 3 çeşit Linux dağıtımı

Date:

Ubuntu, OpenSUSE ve Fedora

Microsoft geçen yıl düzenlenen Build geliştirici konferansında Bash shell ve Ubuntu Linux ikilisi için Windows 10’da doğrudan destek sağlayacağını bildirdiğinde gündem olmuştu. Bu şekilde yaparak geliştiricilerin uygulama çalışmaları esnasında komut satırı araçlarını çalıştırmalarını sağlarken, ayna zamanda güç kullanıcılarının kısıtlı Linux uygulamalarını sanal makine kurmak zorunda kalmadan doğrudan Windows üzerinde çalıştırmalarına imkan veriyor. Seattle’da düzenlenen 2017 Build’de Microsoft bir adım daha ileri giderek Linux desteğini OpenSUSE ve Fedora dağıtımlarını da içerecek şekilde genişlettiğini bildirdi.

Müthiş olan şey şu ki bu üç sürümden herhangi birini Windows Store’dan edinebileceksiniz. Kullanıcılar öncelikle Windows 10 kurulu olan makinelerinde ‘Geliştirici Modu’na girerek Linux desteğini aktif hale getirmek zorunda olacaklar. Daha sonra ekranın bir kenarında sanal makine yüklenerek üzerinde Linux çalışmasını beklemektense doğrudan Windows Store’a gidecek ve ilgili Linux dağıtımını bir tıkla indirebilecekler.

Ubuntu Windows versiyonu

Konuyla ilgili olarak yapılan bildiri, Microsoft’un daha çok Linux alanında çalışma yapan bir geliştirici topluluğunu oluşturma eğiliminin arttığı bu günlere denk geliyor. Aslında tüm piyasa online servislerinin geliştirimi için Linux gibi açık kaynaklı platformlara yavaş yavaş kucak açmaya başladı. Bunun bir parçası olarak Microsoft, popüler bir açık kaynaklı yazılım geliştirme platformu olan ‘.Net core 1.0’ ı yayınlayarak Linux ve OSX’e taşıdı.

Microsoft aynı zamanda Linux için kendi SQL Server veri tabanının ön gösterimini o tarihlerde yayınlamıştı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...