Mısır, terör ve aşırıcılık destekçisi siteleri sınır dışı ediyor

Date:

Mısır, El Cezire ve diğer siteleri ‘teröre destek’ verdikleri gerekçesi ile bloke ediyor

Hükümet kanallarından gelen açıklamaya göre web siteleri ‘yalan haber’ yapıyor

Mısır’da yaşayan insanlar bundan böyle ülkede yasaklanan 21 web siteye erişebilmek için VPN’lerini değiştirmek zorunda kalacaklar.
Eyalet resmi haber ajansı MENA’ya göre Mısır, El Cezire’nin ana web sitesini, diğer 20 yayın aracını ve çevrimiçi destinasyonu engelledi. Bu yayınları yapan siteleri de “yalan haber yaparak terörizm ve aşırılıkçılığı” desteklemekle suçladı.

Hükümet tüm bu tespit edilen web siteleri yasaklamasının ötesinde onlar hakkında yasal işlemler başlatacak. Reuters, yerel medyada blokeden etkilenen tüm URL’leri listelemese de, hükümet bunların çoğunun başta Müslüman Kardeşlerin yaşadığı bir ülke olan Katar’da, Doha başkentli El Cezire’yi ve o taraftan geldiğine yüksek şüphe duyduğu tüm sitelerin erişimini ve engellemiştir.

2013’te iktidarda ayakta kalamayıp düşene kadar Mısır’da siyasi-dini anlamdaki en etkili birleştirici organizasyon şekli kardeşlikti.

İki ülke arasında birbirlerine karşı kötü duygu ve düşünceler oluşmasına sebep olan şey :Mısır, Katar’ı lideri iktidardan düştükten sonra diğer aşırıcı grupları kendisine karşı desteklemekle suçlamaktadır. Bunun yanında Reuters’in raporuna göre Mısır yalnızca Katar merkezli web sitelerini değil, Katar ile bilinen hiç bir bağlantısı olmayan Mısır terakkiperver yayını yapan Mada Masr ve The Huffington Post’un Arap web sitelerinin de erişimini Mısır’da engelledi. Bu durum Mısırlı muhaliflerin yanı sıra Mısır’ın kendi vatandaşlarının da büyük tepkisini çekti.

mısırda internet yasağı ile ilgili görsel sonucu

Muhtemelen pek çok insan bu yasağı kabul edip yerinde durmayacak, Mısır’ın bu girişimini kötü niyetli bularak erişimi engellenen URL’lere bir takım yöntemlerle geçici bir çözüm bularak erişim sağlayacaklardır. Bu Mısır’ın ilk yasağı değil. Daha önce de Mısır’da ulusal güvenlik gerekçeleriyle pek çok kez internet yasakları uygulanmıştı.
Mısır, 2011 yılında interneti tüm kullanıcıların erişimine kapatmış, 2015 yılında ise Skype ve Viber gibi tüm dünyada insanların oldukça sık bir şekilde kullandıkları VoIP servislerini engellemişti. Son olarak geçen yıl Facebook’un şifreli sohbet uygulaması Signal’i engelledi ancak bir gün sonra bu engeli ortadan kaldıran bir yöntem kullanıcılar tarafından bulunarak yasak delindi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...