NASA, eski ve ölü bir gezegenin çekirdeği sanılan metal zengini Asteroid için iş başında

Date:

Psyche’nin değerine paha biçilemiyor

NASA’nın Mars’a insanları yerleştirme planları, son zamanlarda aksamalara yol açarken, insansız robotik programlar, günlük olarak kilometre taşlarına ulaşıyor. Bu yılın başlarında, NASA, Psyche adlı asteroidin, ne kadar değerli olduğunu duyurdu. Bugün, bu organizasyon, Psyche’nin fırlatma programında bir değişiklik olduğunu açıkladı.

Psyche 16, eski ve ölü bir gezegenin çekirdeği sanılan metal bir asteroittir. Bilim adamları, bu asteroid üzerinde çalışmalar yaparak, Dünya ve güneş sistemimizdeki gezegenlerin gelişimi hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umut ediyorlar. NASA tarafından 2023 yılı Ekim ayında uzaya fırlatılacak robotik Psyche aracının, 2025’te Mars’ı geçip 2030’da göktaşı 16 Psyche’ye ulaşması planlanıyordu. Ancak, NASA, ekibin, daha önce bir görevin yapılabilir olup olmadığını araştırması için bir emir verdi. Olası yörüngeleri inceledikten sonra, 2022 yılının başlarında bir yıl erken fırlatılmasının, uzay aracının yolculuğunun dört yıl süreceği yönünde kararlar alındı. Şimdi, 2026’da Psyche 6’ya ulaşması bekleniyor.

Psyche’nin değerine paha biçilemiyor

Başlangıçta, Psyche, asteroid kuşağına yardım etmek için, 2024’te Dünya ve 2025’te Mars’tan olmak üzere, iki yer çekimi yardımı yapmayı planlıyordu.Bu yardımlar, motor gücünü kullanmadan uzay aracının yönünü ve hızını değiştirmeye destek olmaktadır. Erken bir fırlatma ile gerçekleşecek düzeltilmiş yörünge, bir yer çekimi yardımına olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Ancak, uzay aracı hala Mars flyby gerektirir.

Psyche, NASA’nın düşük maliyetli robotik uzay misyonları serisi olan keşif programının bir parçası olarak seçilmişti. Hedef, çapı 130 mil ölçen ve demir ve nikelden oluşan asteroid 16 Psych’dir. Bunlar, Dünya’nın çekirdeğini oluşturan ve bilim adamları için özel olan elementlerdir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...