Polis robotlar Dubai’de iş başında

Date:

Robot polisler Dubai’de iş başı yapmaya hazırlanıyor

Dubai polis departmanı kendilerine ait ilk robot polislere şehrin alışveriş merkezlerinde ve turistik mekanlarında devriye görevi verdi. Dışarıda bu polis robotları gören insanlar birebir temasla robota suç ihbarında bulunabilecek, eğer var ise para cezalarını ödeyebilecek aynı zamanda göğüs bölgesinde bulunan dokunmatik ekrana dokunarak bilgi edinebilecek. Bu robotların yerleştirildikleri bölgelerden toplamış olduğu önemli bilgilerin ulaşım ve trafikle alakalı polis birimleri ve yerel otoriteler ile paylaşılarak bu birimlere destek olması sağlanacak.

Hükümet, amacının 2030 yılına kadar polis güçlerini %25 oranında robotikleştirmeye çalışmak olduğunu ancak bu amacın kesinlikle insan gücünün yerini almasına yönelik olmadığını belirtti.
Bunun yanında yapmaya çalıştıkları şeyin polis kuvvetlerinin % 25’inin 2030 yılına kadar robotikleştirmek olduğunu ama insanların yerini almayacaklarını söyledi.
Dubai Emniyet Müdürü Brig Halid Al Razooqi yaptığı açıklamada,

“Bu makinaları polis memurlarımızın yerine koymayacağız”.

“Ancak Dubai’deki insan sayısı gün geçtikçe artıyor ve dolayısıyla polis memurlarının yerlerini değiştirerek doğru bölgelerde çalışmalarını istiyor, bu şekilde daha emniyetli bir şehir düzeni sağlamaya yoğunlaşıyoruz” dedi.İlgili resim

Çok dilli robot

Birden fazla faaliyeti aynı anda gerçekleştirebilen ve aynı zamanda geliştirilebilir bir yapısı olan bu robotların kullanımının halka ve aynı zamanda emniyet güçlerine sağlayacağı fayda göz önüne alındığında yetkililerin bu konudaki ısrarlarına kulak kabartmamak pek mümkün değil. Aynı anda birden fazla dil konuşabilen ve insanların güvenliğini sağlamaya yönelik dışarıda bir polis göz görevi görecek bu robotlar insanlar tarafından da oldukça fazla ilgi göreceğe benziyor.
“Gün içinde pek çok kişi polis merkezleri ve müşteri hizmet noktalarının kapılarını aşındırıyor ancak bu makineler sayesinde 7/24 halka ulaşabileceğiz”.
“Robotlar üzerindeki kameralar sayesinde olayları hemen kayıt altına alıp kontrol merkezleriyle bu olay anı görüntülerini paylaşarak olası herhangi bir suç olayına karşı dışarıdaki insanları koruyabilir”.ROBOT POLİS ile ilgili görsel sonucu

Pazar günü Körfez Bilgilendirme ve Güvenlik Fuarı konferansında Pal Robotics firmasının özelliklerini geliştirdiği bir Reem modeli robotun açılışı gerçekleştirildi.
Şu anda belleğinde olan diller İngilizce ve Arapça olmasına karşın ilerleyen dönemlerde eklenmesi planlanan diller arasında Rusça, Çince, Fransızca ve İspanyolca bulunuyor. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre gerekli finansman sağlanabilirse önümüzdeki sene sokaklarda ikinci bir Reem model robot daha görevlendirilebilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...