Mobil yatırım servisi Acorns şok edici verilerini açıkladı!

Date:

 

Mobil yatırım servisi Acorns şok edici verilerini açıkladı!

Hani buralar hep dutluktu dersiniz ya işte oralar hep Acorns aracılığıyla satıldı.

Henüz taze olan Acorns uygulaması şimdiden 2 milyon kullanıcıya ulaştı. Geçtiğimiz 2017 yılında 600.000 yeni kullanıcıya ev sahipliği yapan firma, totalde 2 milyonluk kullanıcı rakamıyla 2018 yılında 1 milyar ticari işleme ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

1 milyar bu tür bir piyasa için alışılmışın çok üzerinde bir rakam. Bir ülkedeki en büyük para yönetim uzmanlarının bile, aynı zaman diliminde 60 milyon ticari işlem yaptığını da unutmamak lazım. Kaldı ki daha henüz sektörde yeni olan bir firmadan bahsediyoruz. Peki, yaklaşık 2 milyon kullanıcıya sahip bir firma nasıl oluyor da bu şekilde büyük rakamları vadedebiliyor.

Şunu da belirtmek gerekli ki bahsedilen ticari işlemler düşündüğünüzden biraz daha farklı. Özelliklede Acorns mikro-işlemleri de göz önünde bulunduran birikimlerini ve yatırımlarını farklı değerlerle yöneten bir yuvarlama sistemiyle bunu vaat ediyor. Yine de bahsedilen rakam yapılabilecek ticari işlem limiti için beklenilenin çok üzerinde.

Yine de hali hazırdaki rakamlar o kadar etkileyici ki Bain Capital Ventures şirketi bir başka 35 milyon $’lık bir yatırımda daha bulundu. Bu yatırım Acorns firmasını 70 milyon $ bütçe ile borsa sıralamasında D ligine yükseltti. Sadece Bain Capital Ventures bu firmaya umut bağlayıp yatırım yapan firmalar arasında değil. Dünya devlerinden PayPal, Greycroft Growth Fund, e.Ventures Growth Fund, NYCA, Capital Group, Rakuten, Point72 ve Ashton Kutcher’s Sound Ventures gibi sektöründe öncü firmalarda bu yatırım yarışına dâhil oldu.

Yapılan yatırımlar sonucu ellerine geçen para ile yapılacak yatırımlar konusunda konuşan idari şef Noah Kerner. ‘’ Elimize geçen yatırım ücretlerini Acorns firmasını kişiselleştirmek için kullanmayı hedefliyoruz’’ dedi. Bu konuda yapılacak yatırımları özetlememiz gerekirse Noah Kerner 2 konudan bahsetti. ‘’ Müşterilerimizin yatırımlarını güvence altına almak gerçekten önemli bir husus. Acorns’da edindiğimiz tecrübeler gösteriyor ki yatırımcılarımızın paralarını sorumluluk sahibi bir şekilde harcamalı ve onların paralarını yastık altına koyduklarında nasıl rahat ediyorlarsa o şekilde rahat etmelerini sağlamalıyız.’’

Gahl Berkooz ve Jike Chong da Acorns’la işbirliği içerisinde

Firmanın tabiri caizse yaptığı kritik transferlerde mevcut ya da gelecekte ki yatırımcılarını rahatlatacak türden. General Motors’un uluslararası şefi Gahl Berkooz’un ve Yirendai Bilimsel veri şefi Jike Chong da yeni transfer edilen kişiler arasında.

Her ne kadar Gahl Berkooz ve Jike Chong çok büyük transferler olsa da firma bununla da sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda 4.7 trilyon $ (4.700.000.000.000)’luk meblağı ile dünyanın en büyük yatırım ve para yönetim firması olan BlackRock’un Yatırım Şefini de bünyesine katmaya hazırlanıyor. İşte bu gerçekten ama gerçekten umut vaat edici bir hareket.

Her ne kadar 1 milyar $ Acorns için yeni hedef olsa da görülen o ki firma bir hedef sırasına sahip. Getirilen yöneticilerin çoğunluğunun 1 trilyon $ seviyelerinde para meblağları ile işlem içinde olması firmanın ilerleyen zamanda da kullanmak üzere bir altyapı oluşturduğunu gösteriyor.

Fakat yine de belirtmek gerek ki firmanın önünde aşması gereken uzunca bir yol var. Doğrudan (Stash İnvest şirketi ) veya dolaylı yoldan (Wealthfront, betterment ve Robinhood) mücadele halinde bulunacağı firmalardan.

Stash firması ise, son açıklanan verilerle 40 milyon $ seviyelerine ulaştı, Acorns’un en yakın rakibi konumunda. Mevcut 850.000 kişilik nüfusuyla (2017 yılında bünyesine katılan 550.000 yeni hesapla ) alt edilmesi çokta mümkün olan bir rakip değil açıkçası.

Her ne kadar Acorns görünen şekilde dünyanın en iyi yatırım uygulaması olarak lanse edilse de yatırım yapılmak için çokta uygun bir firma değil. Zira bazı kesimler Acorns’un dolandırıcılığa meyledebileceğini işaret ediyor. Eminiz ki Acorns bu tür haberleri yakından takip ediyor. Ve 5000 $’ın altındaki hesaplar için ayda 1 dolarlık işlem bedeli fiyatıyla her türlü işlemlerini güvence altına almalarını sağlıyor.

Her ne kadar piyasada daha alt seviyelerden  ( Betterment 0.25 $ işlem bedeli ile ) size bu imkânları sağlasa da 5000 $ civarına yaklaşan bir limit belirleyen başka firma yok. Henüz Türkiye üzerinden kullanılabileceğine dair herhangi bir resmi açıklamada bulunmayan firmanın ilerleyen süreçte küresellik adına bu tür yakınlaşmalarda da bulunacağı tahmin ediliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...