Mozilla, Firefox 8.0’ı iOS için yayınladı!

Date:

İnternet tarayıcısı Firefox’un yeni versiyonu iOS kullanıcıları ile buluştu

Bildiğiniz üzere, Mozilla Firefox oldukça popüler bir internet tarayıcısıdır. Ve, Mozilla’nın internet sitelerinde sörf yaparken kişisel verilerinin gizli kalmasını isteyen kişiler için geliştirdiği Firefox Focus oldukça ilgi görmüştür. Aynı zamanda tüm kullanıcıların da dikkatlerini üstüne çekmeyi başarmıştır. Şimdi de, Mozilla, bugün yaptığı açıklama ile Firefox’un yeni versiyonu olan 8.0’ı, iOS için yayınladığını duyurdu.

Öncelikle, Firefox dediğimiz şey nedir?sorusunun yanıtından başlayalım. Kısaca açıklamak gerekir ise, Firefox olarak bilinen Mozilla Firefox, Netscape- Gecko tabanı baz alınarak, XUL kullanıcı arayüz dili ile geliştirilmiş bir internet tarayıcısıdır. Açık kaynak kodlu olarak, Mozilla Vakfı tarafından geliştirilen Firefox, Windows, Linux, Mac OS X, Android gibi tüm yaygın işletim sistemlerinde kolaylıkla çalışabilmektedir. Özelliklerine bakacak olursak da, firefox’da yer imleri, kurulu eklentiler ve parolalar için senkronizasyon desteği mevcuttur. Buna masaüstü ve mobil de dahil. Yer imlerini etiketlenebilir ve konum çubuğu üzerinde yer imlerinde arama yapılabilir.

En Popüler İnternet Tarayıcıları

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Opera
  • Mosaic, 22 Nisan 1993
  • Yandex Browser
  • Netscape Navigator ve Netscape Communicator
  • Mozilla Navigator

İnternet tarayıcısı Firefox’un yeni versiyonu iOS kullanıcıları ile buluştu

Firefox’da gizli tarama açıldığı zaman gezintiler ile ilgili hiç bir kayıt tutulmaz. Firefox bünyesinde geliştirilen PDF okuyucusu sayesinde Adobe Reader gibi bir ek uygulama gerekmeden tarayıcı penceresi üzerinden PDF dosyaları okunabilir. Mozilla tarafından iOS için yayınlanan yeni sürüm Firefox 8.0’da ise, gece modu özelliği bulunuyor. Aynı zamanda, QR kod okuyucusu sayesinde, ekstra bir uygulama kullanma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Yayınlanan bu yeni sürüm ile, kullanıcılar artık adres çubuğunu harici klavye ile kontrol edebilecekler.

[irp posts=”21472″ name=”Mobil yatırım servisi Acorns şok edici verilerini açıkladı!”]

Mozilla tarafından yayınlanan yeni sürüm Firefox 8.0’da kopyalanan bağlantıları yeni sekmede otomatik olarak açarak kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Öte yandan, Firefox 8.0, parola senkronize etme işlemini de kullanıcılarına sağlıyor. Oldukça gelişmiş bir şekilde yayınlanan Firefox 8.0, şu an için sadece ABD ve Almanya için kullanıma sunuldu. Diğer ülkeler için ne zaman ulaşılabilir bir hale gelecek şuan için bir bilgi mevcut değil. Ancak, kısa bir süre sonra, tüm dünya genelinde ulaşılabilir olacaktır

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...