Muz Kabuğu deyip de çöpe atmayın, size birçok faydası var!

Date:

Muz kabuğunun faydaları nelerdir?

Tuhaf geliyor, değil mi? Ama aslında değil! Muz, muhtemelen Hindistan’da bulunan en yaygın meyvelerden biridir. Muzun, vücudumuza birçok faydası vardır. B6, B12 vitamini, magnezyum ve potasyum açısından yüksektir. Ama, muz kabuğunun faydası olduğu hiç aklınıza gelir miydi? Muz kabuğunu çöp kutusuna atmadan önce, faydalarını öğrenmek için haberimizi okumanız da yarar var. Gelin, muz kabuğunun faydalarına bakalım;

Muz kabuğunun faydaları nelerdir?

Muz kabuğu antibiyotik etkilidir. Bu yüzden, sivilce tedavisinde oldukça faydalıdır. Gece uyumadan önce cildinizde bulunan sivilcelerin üzerine muzun kabuğunu sürün. Ertesi gün uyandığınızda kalkıp sürdüğünüz bölgeyi yıkayınca değişimi fark edeceksiniz. Bu durum, cildinizi bir sinek veya böcek ısırdığı zamanda geçerlidir. Sineğin ısırdığı bölgeye muz kabuğunu sürdükten sonra hemen kaşıntınızı ve kızarıklığı geçirdiğini göreceksiniz.

[irp posts=”19680″ name=”Maldivler’e birde 360 dereceden kuş bakışı bakın”]

Sivilce de olduğu gibi, siğil tedavisinde de iyi gelen muz kabuğunu, her gün siğil alanının üzerine aynı şekilde uygularsanız, siğillerin geçtiğini göreceksiniz. Muz, potasyum deposu olması sebebiyle tansiyonu düşürmede etkilidir ve kas güçsüzlüğünü de azaltmaktadır. Aynı zamanda, Kuru cilt kırışıklıklarında muz maskesi yöntemi çok etkili doğal nemlendirici görevi görmektedir. Olgunlaşmış muzu ezerek 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı krema ile karıştırınız, sonrasında cildinize sürerek 10 – 15 dakika kadar bekleyin. 15 dakika geçtiğinde ılık su ile bölgeyi yıkayın. Belirttiğim yöntemi sertleşmiş ve kuru olan elinizin yumuşatılması amacıyla da uygulayabilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...