NASA’nın ilk 360 dereceli roket fırlatma yayını (CANLI)

Date:

Yayın anlık olarak yapılacak

Roket fırlatmalarında yapılan video çekimleri genellikle uzaktan yapılır. NASA’nın Orbital Cygnus adı verilen roketin ‘Uluslararası Uzay İstasyonu’na yaptığı yeniden gönderim uçuşunun canlı yayını sizi alıp fırlatma rampasına götürecek. NASA ilk kez bir roket fırlatışının 360 dereceli çekimini NASATelevision’ın YouTube kanalında 18 Nisan’da canlı olarak yayınlayacak.

[irp posts=”11984″ name=”NASA, astronotları eğitmek için karma gerçeklik uzay istasyonu kullanıyor”]

NASA, Orbital ATK ve United Launch Alliance (Cygnus aracını uzay istasyonuna taşıyacak olan Atlas V roketinin geliştirici firması) fırlatma rampasına, roketten yaklaşık 90 metre uzaklığa dört adet balık gözü lensli kamera yerleştirdiler. Yakınındaki patlamaya dayanıklı bir kutu içerisinde korunan bilgisayar ise, çekilen resimleri hemen hemen anlık olarak bir araya getirecek. Her 360 derece çekimli görüntüde olduğu gibi bu görüntüleri de bilgisayarınızda izleyebilir, tam görünümü sağlamak için fare imleciyle sağa sola çevirebilirsiniz. Bununla birlikte eğer gerçek bir roket kalkışına şahit oluyormuşsunuz hissini yaşamak isterseniz görüntüleri VR gözlüğü ile izlemeniz gerekecek.

Canlı yayın Atlas V’in kalkışından 10 dakika önce, saat EDT 11:01AM’de başlayacak. Görüntülerin aktarım zamanı yaklaşık bir dakika kadar geride olacak zira bilgisayarın resimleri işlemesi için zamana ihtiyacı var. Yine de bu zamanlama, ULA’nın daha önce yapmış olduğu 360 dereceli roket fırlatma videosundan daha iyi zira o zaman görüntüler, etkinlikler sona erdiğinde yüklenmişlerdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...