NASA’nın Juno uzay aracından Jüpiter’in aklınızı alacak yepyeni fotoğrafı

Date:

NASA tarafından verilen Jüpiter’in görüntüsü herkesi şaşırttı

Son zamanlarda, NASA’nın Cassini uydusunun, Satürn çevresindeki yolculuğundan çarpıcı fotoğraflar sunuldu ancak yakındaki bir gezegenin çevresinde gezici tek kamera bu değil. Ajansın Juno uzay aracı, yaklaşık bir yıldır Jüpiter’in çevresinde dolaşıyor ve şimdiye kadar gördüğümüz gaz devinin en dudak uçuklatan görüntülerinden birini veriyor.

NASA tarafından verilen Jüpiter’in görüntüsü herkesi şaşırttı

Fotoğrafta gördüğünüz Jüpiter’in güney kutbu ve gezegenin geri kalan kısmıda aynı bu sekildedir. Bu kesinlikle, yüzlerce kilometre uzanan devasa fırtınalar, elektrikler ve girdap yaparak dönen bulut yığınlarını içeriyor. Görüntü kesinlikle çarpıcı.

Gördüğünüz şey, aslında farklı zamanlarda alınan bir kaç farklı fotoğrafın bileşimidir. Böylece güney kutbunun tamamı gün ışığıyla aydınlatılmıştır. Fotoğrafı yapmak için kullanılan görüntüler, Juno’nun üç ayrı uydusunda toplandı ve bunların her birinin tamamlanması yaklaşık iki ay sürdü.

Juno, Jüpiter hakkında çok şey açıkladı ve bilim adamlarına söyledikleri bazı şeyler, onları şaşkına çevirdi. Bu şaşkınlık verici şeylerden biri; dünya boyutundaki fırtınalardır ki araştırmacıların hala anlamaya çalıştığı şeydir.

Juno baş araştırmacısı Scott Bolton ; “Biz, bugüne dek ekvatordan gördüğümüz Jüpiter’i biliyoruz ve gezegeni o haliyle sevdik. Fakat şimdi kutuptan baktığımızda bambaşka bir Jüpiter görüyoruz. Keşfettiğimiz şey yepyeni bir gerçeklik. Çok farklı ve karmaşık bir durum.” ifadelerini kullandı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...