Nokia ve Xiaomi arasında patent ve ekipman anlaşması yapıldı

Date:

Nokia ve Xiaomi arasında büyük ve önemli bir anlaşma yapıldı

Microsoft’un 1,500 patentini satın aldıktan tam bir yıl sonra, Xiaomi, global fikri mülkiyet havuzu bir kez daha açıyor. Nokia, Çin’in en büyük akıllı telefon, giyilebilir ve diğer donanım üreticisi Xioami ile geniş çaplı bir patent lisanslama ve satın alma anlaşması imzaladığını açıkladı.

Nokia ve Xiaomi arasında imzalanan bu anlaşmanın 3 ana alanı kapsadığı belirtiliyor. İmza atmış oldukları anlaşma uzun dönemli çapraz lisanslama anlaşması hücresel standart temel patentleri içeriyor. Xiaomi, Nokia’dan patent satın alırken, Nokia’da Xiaomi’den ağ ekipmanı sağlayacak ve IP aktarım çözümleri kurma konusunda beraber işbirliği yapacak. Bu ortaklık sayesinde, her iki şirketin de, nesnelerin İnterneti, sanal ve artırılmış gerçeklik ile yapay zeka gibi alanlarda ortak olarak çalışacağı da söyleniyor.

Nokia ve Xiaomi arasında büyük ve önemli bir anlaşma yapıldı

[irp posts=”20544″ name=”Samsung Galaxy Note Fan Edition 610 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkıyor”]

Xiaomi’nin Başkanı ve CEO’su Lei Jun, yaptığı açıklamada; “Dünyaya daha heyecan verici teknolojik yenilikler sunmak isteyen bir şirket olarak, gelecekte Nokia gibi büyük bir şirketle daha yakın çalışma fırsatı bulduğumuz için heyecanlıyız” dedi. Nokia ve Xiaomi, anlaşmanın mali koşullarından herhangi biriyle ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı. Daha önce de bu gibi yapılan anlaşmalar da hep sonuç olumsuz yönde olmuştu. Fakat, Xiaomi ve Nokia ortaklığının sonucunun olumsuz olacağını neredeyse kimse düşünmüyor.

Xiaomi, özellikle, büyük web sağlayıcıları ve veri merkezi operatörleri tarafından beklenen yüksek kapasiteli, düşük güç gereksinimlerini sunmak için tasarlanmış ağ altyapısı ekipmanına sahip. Öte yandan, Nokia da yeni duyurulan FP4 ağ işlemcisine dayanan IP yönlendirmesine sahip. Her iki şirkette oldukça kuvvetli. Ve, bu iki ortaklıktan büyük işlerin çıkacağı görünüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...