Virgin Galactic, ilk güçlendirilmiş uzay gemisi testlerini üç yıl içinde gerçekleştirecek

Date:

Kasım ya da Aralık ayına kadar uzaya ya da en azından uzay sınırına çıkmayı planlıyor.

Virgin Galactic, 2014’teki trajik oto pilot hatasından kaynaklanan kazasından sonra uzay planlarını tekrar gözden geçirdi. Richard Branson’ın Bloomberg’e yaptığı açıklamada, şirketin Aralık ayında bir dizi test bittikten sonra ilk kez güçlendirilmiş test uçuşlarını yaklaşık üç yıllık bir süre içinde başlamaya hazırlandıklarını söyledi. Şirket, her üç haftada bir atmosfere uçuş gerçekleştirecek. Kasım ya da Aralık ayına kadar uzaya (ya da en azından uzay sınırına) çıkmayı planlıyor.

Kasım ya da Aralık ayına kadar uzaya ya da en azından uzay sınırına çıkmayı planlıyor

Virgin Galactic’in gökyüzüne geri döndüğünü gösteren iddialı bir program. Bununla birlikte, şirket mevcut vizyonunu yerine getirmek için beklemesi gerekecek. Richard Branson, 2018 yılının sonuna kadar ticari yolcu hizmetini başlatmayı umduğunu tekrarladı ve 2018 ortasında kendisinin de uçacağını söyledi. En büyük soru, Virgin Galactic’in bu programı ilk etapta başarıp başaramayacağıdır. Ekibin son yıllarda bazı dersler aldığı çok açık. İlk ticari uçuşu aylarca erteleyecek kadar çok zaman almayacaktır.

Virgin Galactic’in “SpaceShipTwo” olarak adlandırdığı en son uçak / roketi 31 Ekim 2014’te kalkışın ardından California’daki Mojave Hava ve Uzay Limanı’nın yakınlarına düşmüştü. Yönetici Stu Witt, California’daki KGET Bakersfield’e yaptığı açıklamada, uçağın Mojave’nin doğusuna düştüğünü söyledi. National Transportation Safety Board, uçağın düşmesine yol açan hatanın önlenmesi ve pilotların eğitimleri konusunda yeterli adımların atılmadığını söyledi.

 

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...