Mültecilerin işini kolaylaştıracak yeni bir uygulama

Date:

Başvuru yönlendirmesi sağlanıyor

Joshua Browder’ın robot avukatı ‘DoNotPay’, belli ki çok yetenekli bir robot. İnsanların park cezalarından kurtardıktan sonra şimdi de mültecilerin yeni bir ülkede ev bulmalarına yardımcı olmaya başladı. Browder, Amerika ve Kanada’da iltica arayışında olanlara, ve İngiltere’de iltica desteği sağlamak üzere yapay zeka sistemini robota adapte etti. Facebook Messenger robotu iltica başvurusu sürecini basit birkaç sorular dizisine dönüştürüyor. Soruları bitirdiğinizde göndermeye hazır bir adet doldurulmuş formunuz oluyor. İngiltere’deki sığınmacılar hala bireysel olarak başvuru yapmak zorundalar fakat Amerika ve Kanada’dakilerin görüşme sonrasında işlemleri yapılır.

[irp posts=”2452″ name=”Facebook, yorumları messenger benzeri grup sohbetlerine dönüştürebilir”]

DoNotPay işlemin bitirilmesinden 10 dakika sonra otomatik olarak bilgileri siler. Dolayısı ile hassas bilgiler işlem sonrasında kaydedilmezler.

Tabii bu tam bir çözüm değil. Browder robotu aynı zamanda diğer dillere de çevirmek istiyor (Sıradaki dil Arapça). Ayrıca eğer iltica başvurusu ile ilgili sorunlar varsa robot pek yardımcı olamıyor. Geliştirici aynı zamanda gelecekte WhatsApp desteğini de eklemek istiyor. Bu durumda dahi bu robot, form doldurmakta güçlük çeken ya da destek alabilecekleri ülkeleri/yerleri tespit etmekte zorlanan mülteciler için büyük bir yardımcı olacaktır. Browder, robotun ilk haliyle dahi mevcut politik iklimde  anlık plan değişimi yapmak zorunda kalabilecek mülteciler için oldukça kullanışlı olduğuna inanıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...