Pinboard, sosyal imleme platformu Delicious’un kepenklerini indirdi

Date:

Pinboard, Delicious’u 35 bin dolar karşılığında satın aldı

“Pinboard ile rekabet etmeye kalkışmayın”

2003 yılında kurulduğundan beri beş kez el değiştiren sosyal imleme sitesi Delicious artık yolun sonuna geldi. Geçtiğimiz haftalarda, rakip firma Pinboard, Delicious’u satın aldığını ve 15 Haziran’dan itibaren siteyi kapatacağını açıkladı. Pinboard’un, Delicious’u satın alıp, tarihin karanlık sayfalarının ardına göndermek istemesinin nedeni ise ortada; en güçlü rakibini ortadan kaldırmak.

15 Haziran’dan sonra internet sitesini kapatma çalışmaları başlayacak. Delicious, biir süreliğine, içeriklerin görüntülenebilmesi için açık tutulacak ancak kullanıcılar yeni içerikler paylaşamayacak. Ve, daha sonra site tamamen ortadan kaldırılacak.

Pinboard, Delicious’u 35 bin dolar karşılığında satın aldı

15 yıllık yayın hayatı olan Delicious için aslında bu yeni bir durum değil. Çünkü, yayın hayatı boyunca tam 5 kez el değiştirmiştir. Delicious’u, ilk kez 15 ila 30 milyon dolar arası bir teklifle Yahoo satın almıştır. Fakat, birkaç yıl sonra, yönetimden kaynaklanan bir problem ile, site Chad Hurley ve Steve Chen’in sahibi olduğu AVOS system’e satılmıştır. AVOS system ise, siteyi Science Inc’ye satmış ve son olarakta 2016 yılına gelindiğinde, Delicious Media tarafından satın alınmıştı. Ve, şimdi yeniden bu duruma düşmüştür. Tabi bu durum, bir el değiştirmeden ziyade onlar için bir çöküş dönemi olmuştur.

 

Pinboard servisinin kurucusu Maciej Ceglowski ise bu fırsatı kaçırmamış ve rakibini ortadan kaldırmak için, tam 35 bin dolar satış bedeliyle Delicious’ı satın almıştır. Böylelikle, Pinboard, rakibini ortadan kaldırıp, yeni gelir kapılarını da aralamış olacak. Fakat, Del.icio.us hizmetlerini ücretsiz olarak sunarken, Pinboard yıllık 11 dolar hesap servis bedeli ile hizmetleri sunuyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...