Vücudunuza şifa veren bu meyveyi sofralarınızdan eksik etmeyin: Hurma

Date:

Her şeyiyle sağlık saçıyor

Ramazan ayında olmamız dolayısıyla pek çoğumuzun sofralarında yerini alan hurmanın faydalı olduğunu elbette biliyorsunuzdur. Ancak bu faydalarını belki de hiç duymadınız. Duyacaklarınıza hazır olun. Bilim insanlarının hurma üzerinde yaptıkları araştırmaya göre besin değeri ve iç organlara sağladığı katkılar ile hurma inanılmaz! Yalnızca hurmayı meyve olarak değil çekirdeğinin tozunu da tüketebilirsiniz. Bir besin düşünün.

hurma

Her şeyiyle sağlık fışkırıyor. O zaman uzun zaman süren araştırmaların sonuçlarını içeren 5 faydasını hep birlikte inceleyelim:

Tıpkı kuru yemişler gibi hurmada harika bir atıştırmalıktır. İçindeki früktoz size bitmek bilmeyen bir enerji verir.Hurmanın içerisinde yer alan çeşitli vitamin ve mineraller hafızanızı güçlendirerek beyninizin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Ayrıca bu vitamin ve mineraller, eksikliğinden oluşabilecek kemik hastalıklarının önüne geçiyor.hurma ile ilgili görsel sonucu

  1. Hurma yapısında ihtiva ettiği magnezyum ile karaciğer sağlığına ve sağlıklı yeni hücreler oluşumuna oldukça faydalı bir besin. Hatta İsrail’de karaciğer kaybı yaşayan ya da karaciğer nakli geçirenlere doktor tavsiyesi olduğunu biliyor muydunuz? Bu yönüyle karaciğer kanserine en doğan bariyer görevi görüyor.
  2. Kemiklerinizi güçlendirerek gün içinde daha zinde olmanızı ve yorgun düşmenizi engelliyor. Oldukça lifli ve doğal şeker bulunduran bir besin.
  3. Damar tıkanıklığı yaşayanların pek çoğu devamında kalp krizi riskini de getireceğini bilir. Bu insanlar için oldukça tehlikeli ve ölümcül bir hastalıktır. Kaldı ki günümüzün beslenme koşulları geçmişle kıyaslandığında pekte “sağlıklı” beslendiğimiz söylenemez. İsrailli bilim insanları damar tıkanıklığı üzerinde yaptıkları çalışmada hurma ve nar suyunun birlikte tüketilmesinin damar açıcı özelliğinin olduğunu ifade ediyorlar. Yalnız hurma dediysek kendisi değil çekirdeğinin tozu. İlginç değil mi? Bilim insanlarının söylediklerine göre damarları açmakla kalmıyor, damar hastalıkları ve ondan doğabilecek kalp krizi risklerini önlemeye yardımcı oluyor.
  4. İlginç bir şekilde, tonda kıyaslandığında şeker oranı(ağırlık olarak% 80) olmasına rağmen, günde rahatlıkla 3 tane tüketilmesinin hiç bir zararı yok. Aksine şeker seviyesini yükseltmiyor ve glisemik endeksi düzenliyor.

    hurma ile ilgili görsel sonucu
    Hurma Ağacı (Date Palm)
  5. Hurma içerisinde hem çözünür hem de çözünmez lif ve amino asitlerle donatıldığından, vücudun sindirim işlevini normalleştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda bakır, potasyum, çinko, magnezyum, kalsiyum fosfor ve demir gibi mineralleri içerir. Özellikle B vitaminleri (B6), K ve A vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu özelliğiyle baş dönmesi, anemi (kansızlık), reflü, bağırsak ve dolaşım rahatsızlıkları yaşayanlara çok faydalı bir besin kaynağıdır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...