Mobilya seçiminde Arttırılmış Gerçeklik kullanımı

Date:

Geç atılmış bir adım

Oturma odanız için mükemmel bir koltuk almayı düşünüyorsanız masanızın yanında iyi görünüp görünmeyeceğinden emin olmak isteyebilirsiniz. Pottery Barn bu ay sonunda uygulamaya konulacak olan yeni arttırılmış gerçeklik uygulaması ile müşterileri cezbetme beklentisi içerisinde. 3D Room View arttırılmış gerçeklik uygulaması, herhangi bir Pottery Barn ürününün, odanız boş olsa dahi odanızın içinde nasıl görüneceğinin ön görüntüsünü sağlayarak seçim yapmanızda kolaylık sağlayacak.

Mobilyaları, halıları, lambaları ve yastıkları ekleyip kaldırabilecek, yastıkların ve döşemenin renklerini değiştirebileceksiniz. Bu ayın sonunda kullanılabilecek diğer AR uygulamaları da şu şekilde :  Bir tanesi, gençlerin kendi odalarını dizayn etmelerine yardımcı olacak bir uygulama. Diğeri ise koltukları 360 dereceli olarak gösteriyor. Bu uygulamaların yerel uygulamalar olmayıp, web tabanlı masaüstü ve mobil cihaz uygulamaları olduğunu belirtmekte fayda var.

Yeni Pottery Barn uygulaması hali hazırda BMW ve Gap (aynı zamanda mumya çalışması yapan bilim adamlarınca) tarafından kullanılan bir arttırılmış gerçeklik teknolojisi uygulaması olan ‘Google Tango’ ile kullanılır hale getirilmiş. Maalesef Tango’nun kullanılabilir olduğu iki telefon modeli var : Lenovo Phab 2 Pro ve Asus ZenFone AR. Herhangi bir iPhone ya da Android telefon kullanıcısı iseniz, şansınız yok demektir. Uygulama sadece San Francisco Bay bölgesinde kullanımda. Fakat bu yıl sonlarına doğru ülke çapında yaygınlaştırılması düşünülüyor. Güncelleme : Uygulamanın kendisi herkes için kullanılabilir durumda fakat ilgili müşterilerle  mağaza içerisindeki Tango’ya uyarlı araçları gösterecek olan tasarım uzmanlarını eşleştiren pilot program sadece San Francisco bölgesinde bulunuyor.

Ikea ve Lowe’s halen AR uygulamalarını kullanıma sunmuş durumda olmakla birlikte Doğu kıyısında bulunan rakiplerden Wayfair kendi uygulamasını geçtiğimiz Kasım ayında uygulamaya koymuştu. Aslına bakarsanız Pottery Barn yenilikleri geriden takip etmekten öte pek bir şey ortaya koymuyor. Fakat yine de öne çıkan çalışmalarınızı Silikon Vadisi’nin teknolojik kardeşleriyle donatmanın bir yolu varsa bu, dikkat çekici akıllı telefon uygulamalarından geçiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...