Rus Siber korsanlarının bu sefer ki hedefi, ABD’nin nükleer endüstrisi

Date:

Rus hackerlar yine iş başında, bu sefer ABD nükleer endüstrisi hedef alındı

Nükleer sistemlere üst düzey erişimi bulunan yetkililere virüslü CV’ler gönderildi.

New York Times ve Bloomberg’in iddialarına göre, Rus korsanlarının bu sefer ki hedefi ABD’nin nükleer endüstrisi. Rus korsanlar, Amerika’nın nükleer enerji endüstrisine sızmak için bazı yollar denedi. Nükleer sistemlere üst düzey erişimi bulunan ABD yetkililerine virüslü CV’ler gönderildi. Peki, bu olayın ardındaki şüpheliler kimler? Amerika, şu anda bunun peşinde.

Rus hackerlar yine iş başında, bu sefer ABD nükleer endüstrisi hedef alındı

Rus siber korsanları kullanıcıların gizli bilgilerine erişmek için bir e-dolandırıcılık kampanyası başlatıp, nükleer sistemlere üst düzey erişimi olan ABD’li yetkililere virüslü CV’ler gönderdi. Rus siber korsanlarının amaçlarının, istihbarat toplanması için bu sistemleri izlemek ya da daha sonraki bir ihlal sırasında kullanılabilecek kimlik bilgilerini elde etmek olduğu söylendi. New York Times ve Bloomberg’te yer alan Rus siber korsanlarının amaçları hakkındaki yazıda ise, Rus hackerların, kötücül yazılımların nükleer tesisleri etkisiz hale getirmeyi değil, nükleer tesisleri idare eden ağlara sızmayı amaçladıkları belirtilmiştir.

[irp posts=”20273″ name=”Siber Saldırı haberleri ardı ardına geliyor, peki nedir bu Siber Saldırı?”]

New York Times’a açıklama yapan uzmanların dediğine göre, kullanılan bu yöntemden anlaşılacağı üzere, şüphelinin Rus siber saldırgan grubu Energetic Bear olduğu söylendi. Ama, şuan için kesin bir yargı değil. Amerika, bu yönde ki araştırmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar, birçok siber saldırı haberi yaptık. Ardı arkası kesilmiyor diyebiliriz. ABD, Rusya, Avrupa ve Ukrayna’daki sistemlerin NotPetya tarafından kaldırılmasının yanı sıra, WannaCry gibi kötü amaçlı yazılım saldırılarını da gördük. Öte yandan, Chipotle, OneLogin gibi büyük şirketler ile birlikte özel sektör saldırıları da artıyor. ABD’nin siber saldırılara karşı başlattığı girişimin başarılı olmasını umuyoruz, aksi halde siber tehdit varlığını korumaya devam edecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...