Facebook, Twitter ve Snapchat, Dünya Kupası için kesenin ağzını açtı

Date:

Dev şirketlerin Fox’a on milyonlarca dolar teklif ettiği bildiriliyor

En büyük sosyal ağlardan üçü olan Facebook, Instagram ve Snapchat’in şu sıralarda, Rusya’da gerçekleşecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde önemli birer adım attığı gündemde. Bloomberg’e göre Facebook, Twitter ve Snap Inc. (Snapchat’ın sahibi), önümüzdeki üç Dünya Kupası için ABD’de içerik sahibi olan Fox’a “onlarca milyon dolar” teklif ederek turnuvanın önemli noktalarında adları geçsin istiyorlar. Dev şirketlerin Fox’a on milyonlarca dolar teklif ettiği bildiriliyor. Fox’un olası herhangi bir anlaşmaya henüz karar vermediği bildirildi. Ancak şirket bunun yanı sıra Facebook, Twitter ve Snapchat sayesinde futbolun seyircilerinin ötesinde daha büyük bir kitleye ulaşabileceğini düşünüyor. Yani bu demek oluyor ki, önümüzdeki üç Dünya Kupası müsabakası oldukça sosyal geçecek ve sosyal medyayı sallayacak…Dev şirketlerin Fox'a on milyonlarca dolar teklif ettiği bildiriliyor

FIFA Dünya Kupası 2018 sosyal medyayı sallayacak

Dünya genelinde en çok izlenen şovun FIFA Dünya Kupası olması ile birlikte, bu teknoloji devlerinin pastadan bir parça istiyor olmaları elbette şaşırtıcı değil. Örneğin, 2014’te Brezilya’da gerçekleşen turnuvayı yalnızca canlı olarak 3 milyardan fazla kişi izledi. Oysa sadece bu oyunlarda yer alıyor olmak Facebook, Twitter veya Snap için inanılmaz karlı bir iş olacaktı. Bilmeyenler için eklemekte fayda var. Fox, bu organizasyonda medya anlamında yer alma haklarını tek bir alıcıya ya da hepsine birden satarak ilave gelir elde edebilecek. Hepsine birden hakların satılması durumunda eminiz ki bu yıl FIFA Dünya Kupası 2018 sosyal medyayı sallayacak.

Şimdilerde Facebook, Twitter ve Snapchat’ten konuyla ilgili yorum gelmiyor olması şaşırtıcı değil. Ancak şurası kesin ki önümüzdeki 2018 Dünya Kupası, anlaşma gerçekleştiği taktirde  basında daha önce olduğundan çok daha büyük bir yankı oluşturacak. Kısa bir süre içinde FIFA’nın sevilen rekabetinin, hangi şirket ya da şirketlerin Fox ile anlaşma imzalayacaklarını öğrenmiş olacağız. Anlaşma sağlanması durumunda Instagramdan canlı yayın ve fotoğraf paylaşımları, seyahat videoları, aynı şekilde Facebook’tan binlerce fotoğraf paylaşımı, Snapchat’ten eğlenceli etiket ve filtreler bizlerle olacaktır. Şimdiden oldukça yüksek beklentili bir Dünya Kupası’nı bekliyor olacağız. Amerikalı Fox ile sosyal medya devleri arasındaki anlaşmanın akıbeti ile ilgili sizlerle önümüzdeki günlerde yeni haberleri de paylaşıyor olacağız.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...