S-400 Füzesi nedir ? Türkiye ve Rusya S- 400 Füzeleri için anlaşma sağladı.

Date:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ve arasında Moskova’da gerçekleşen görüşmeler kapsamında, Türkiye S-400 füze sistemleri satışı konusunda Rusya ile anlaşmaya vardığı ortaya çıktı.

Putin’nin sözcüsü Dmitri Peskov S-400 konusunda varılan mutabakatı doğruladı.

Savunma bakanı Peskov Rusya’nın S-400 konusunda, Türkiye ile görüşmelerin devam edeceğini ve siparişlerin her iki ülkenin savunma bakanlıkları tarafından belirleneceğini söyledi. Strateji Analizi Merkezi Başkanı Ruslan Puhov, Silahların her zaman askeri amaçlar ile satın alınmadığına işaret ettiği beyanında, Türkiye’nin nato’ya çok net bir sinyal verdiğini ve Rusya ile çok güçlü ve stratejik ilişkilere girdiğini belirtti. Türkiye’nin gelişen savunma sanayi sektöründe, yeni füze savunma sistemleri, alımıyla beraber ileri teknoloji altyapı ve imalat gücünün arttıracağı söyleniyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,yaptığı açıklamada;

Hava savunma sistemi için “Acil ihtiyacımız için değişik ülkelerle görüşüldü, en yakın Rusya’nın S-400 füzeleri görünüyor, görüşmelerde belli bir ilerleme sağlandı” diye konuştu.

S-400 Füzesi atış gücü videosu.

S-400 Füzesi nedir ? S-400 Triumf orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir.S-400 1979’da S-300’ün ortaya çıkmasından hemen sonra 1980’lerin başında o zamanki adıyla;

Almaz Merkezi Tasarım Bürosu tarafından (günümüzde Almaz Bilimsel Endüstriyel Şirketi) Sovyetler Birliği’nde geliştirilmeye başlanmış ve gelişim süreci SSCB’nin dağılması nedeniyle uzun bir evrim olmuştur. S-400’ün S-300 sistemlerinden en önemli farkı daha fazla hedefi aynı anda takip edebilmesi ve gelişmiş elektronik karşı tedbirlere sahip olmasıdır. Ayrıca S-400’de kullanılan radarlar hafif radar izine sahip olan ve hayalet uçak tabir edilen hedefleri takip edebilme yeteneğine sahiptir. S-400 sistemine şu ana kadar pek çok devlet ilgi göstermiş olmasına rağmen Çin Halk Cumhuriyeti haricinde yabancı bir ülkeye satış gerçekleşmemiştir.

S-400 Füzesi nedir ?

S-400 Füzesi menzili nekadar ?

S-400’ün kullandığı füzeler Rus Hava Kuvvetleri’nin mevcut hava savunma sistemlerini azaltma programına paralel olarak kısa, orta ve uzun menzillerde aynı anda kullanılabilecek değişik füzelerden seçilmiştir. S-400 Füze sisteminin iki farklı menzili vardır. Birici versiyonu büyük füze (big milisse) olan S-400 sistemi herhangi bir hedefi 400 km öteden teşhis ederek imha edebiliyor. İkinci versiyonu ise 120 km mesafede uçak veya uçaktan atılan füzeleri teşhis ederek imha ediyor.

S-400 Füzesi özellikleri nedir ? Uzun menzilli yeni bir füze olan 40N6 400 km menzile sahiptir (MIM-104 Patriot ve S-300’ün iki katı) ve yarı aktif – aktif güdümle hedefe yönlendirilebilir.

Bu füzenin hedefleri AWACS erken uyarı uçakları, sinyal karıştırıcı uçaklar ve balistik füzelerdir. Füzenin hızı olan 4.8 km/saniye (17280 km/saat) aynı hızda hareket eden hedefleri vurmasını sağlar.

S-400’ün radarları S-300 sisteminde kullanılan 64N6 ve 76N6 radarlarının gelişmiş bir türevi olan 96L6’dır. S-400 komuta merkezi aynı anda 6 bataryaya komut verebilir ve her batarya 12 fırlatma aracına komuta eden bir 96L6 radara sahiptir. Bu radarlar hayalet uçak tabir edilen hedefleri izleme ve bu hedeflere kilitlenme yeteneğine sahiptir. Gelecekte 96L6 radarların daha da geliştirilmesiyle 500-600 kilometreye kadar etkili olacakları düşünülmektedir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...