Sahte tıklama ‘Click Farm’ şebekesine baskın, üç tutuklama

Date:

Tayland’da sahte tıklama ‘Click Farm’ şebekesine baskın, üç tutuklama

Tayland polisi web sitelerine sahte tıklama için sistem kurduğundan şüphelenilen üç çinliyi tutukladı. Yaklaşık yarım milyon SIM kartı, iPhone ve diğer ekipmanlara el koydu. Bölgenin diğer yerlerinde yapılan ayrı baskınlarda da yüzbinden fazla SIM kart ve bilgisayar donanımları ele geçirildi.

Operasyonda iki kiralık eve düzenlenen baskında, 474 iPhone, 347,200 Tayland SIM kartı, çeşitli bilgisayar ve elektronik cihazlar ele geçirildi. Tutuklamalar Pazar günü Sa Kaeo kuzey-doğu Eyaletinde devam etti. Bangkok post’a göre tutuklanan üç erkek çinlinin isimleri şöyle: Wang Dong, 33, Niu Bang, 25 ve Ni Wenjin.

Sa Kaeo sınır şefi, Albay Benjaphol Rodsawasdi’ye göre, üç çinli erkek, aylık 150Bin Baht (15.500TL) karşılığında, popüler mesajlaşma ağı weChat üzerinden, sahte sayfa görüntüleme, sahte tıklama, beğeni ve paylaşımlar oluşturmak üzere, tıklama çiftliğini (Click Farm) çalıştırmak için Tayland’a geldi.

Nispeten düşük telefon ücretleri sebebi ile ülke olarak Tayland seçilmiş olabilir. Fakat halen anlaşılamayan, yerel yasaların SIM kartı satın alan aktif kullanıcı kayıtlarının servis sağlayıcılar tarafından tutulmasını zorunlu kılmasına rağmen, bu kadar çok sayıda sim kartının bu kişilerin nasıl eline geçmiş oldugu.

Bu üç kişi, cihazları kaçak yoldan ülkeye sokmak ve Tayland’da izinsiz çalışmaktan suçlanıyor. Ayrıca yerel polis suçla ilişkili olduğu şüphesi ile, grubun diğer üyelerini arıyor.

Click Farm Nedir ?

Click Farm büyük bir grup düşük ücretli işçinin reklam bağlantılarını tıklaması için işe alınmasıdır. İşçiler bir web sitesindeki reklam bağlantılarını tıklar. Bu işçilerin çoğu, reklam gelirlerini önemli ölçüde artabilir ve tıklamadan veya trafikten doğan diğer gelir türleri için bir alternatif olabilir. Bu işçiler tıkladıkları bağlantıdaki web sitesinden çıkmadan sitede bir süre sörf yapar. Ziyaretçi davranışları, gerçek meşru bir ziyaretçi olarak görünür, böylece sahte trafiği tespit etmek için kullanılan filtrelere takılmaz, bunu tespit etmek son derece zordur.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...