Samsung, Bixby destekli bir akıllı hoparlör üzerinde çalışıyor

Date:

Samsung, Bixby için bir akıllı hoparlör geliştiriyor

Akıllı hoparlör, kalabalık pazarda ön plana çıkabilecek mi?

The Wall Street Journal’ın açıkladığı bir rapora göre, Samsung, dijital sesli asistanı Bixby için yeni bir akıllı hoparlör geliştiriyor. Yeni geliştirilen bu akıllı hoparlör, Amazon ve Google gibi kalabalık bir pazarda, Samsung tarafından sunulacak. Samsung, dijital sesli asistanı Bixby’nin, Apple’ın sesli asistanı Siri kadar yüksek seviyeye taşımak istiyor. Ve, bu nedenle, kendi sesli asistanını sadece bir yazılım olarak bırakmak istemiyor. Yeni akıllı hoparlörünü geliştirerek, sadece yazılım olarak kalmasını engelleyecek.

Samsung’un dijital sesli asistanı Bixby, tabiki de şuan için Apple’ın sesli asistanı Siri ile karşılaştırılamaz. Samsung’un henüz Bixby’yi teknik açıdan üst seviyeye taşımadan, böyle bir akıllı hoparlör üzerinde çalışması sizce doğrumu? Çünkü, henüz Bixby ciddi anlamda çok gelişmemiş bir sesli asistan hele ki Apple’ın Siri sesli asistanı ile karşılaştırılırsa. Zaten, Samsung’un Bixby’yi İngilizce sesli komutları desteklemeden piyasaya öylece sunması, sesli asistanın gelişimini oldukça yavaşlattı.

Samsung, Bixby için bir akıllı hoparlör geliştiriyor

[irp posts=”20500″ name=”Vivo’nun orta segment akıllı telefonu X9s’in özellikleri ortaya çıktı”]

Samsung’un Bixby için geliştirdiği yeni akıllı hoparlörün ismi muhtemelen duyumlara göre, Vega olacak. Şuan için, cihaz hakkında çok fazla bilgi yok. WSJ’ye göre, zaten yeni akıllı hoparlörün, Samsung tarafından özelliklerine henüz karar verilmedi. Mart ayındaki bir blog yazısında, Samsung genel müdür yardımcısı Injong Lee, şirketin Bixby’ye olan isteğini ortaya koydu ve öyle görünüyor ki, Vega isimli yeni akıllı hoparlörde bu planlara dahil olacak. Öte yandan, Lee; “Akıllı telefonlarımızla başlayan Bixby, tüm cihazlarımıza aşamalı olarak uygulanacak ve ileri ki zamanlarda, klimalarınızı ya da TV’lerinizi, Bixby aracılığıyla kontrol edebileceksiniz” dedi.

Samsung yeni akıllı hoparlörünü satışa sunarsa, oldukça büyük bir pazarın içerisine giriş yapacak. Büyük bir rekabet ortamı doğacak olan pazara, Microsoft, Alibaba ve Line gibi şirketlerde giriş yapmaya hazırlanıyor. Samsung da eğer, Bixby sorunlarının üstesinden gelebilir ve yeni akıllı hoparlörü ile benzersiz bir şey sunarsa, “Vega” başarılı bir iş olarak ortaya çıkar. eMarketer’e göre, geçen yılki rakamın ikiye katlanmasıyla, dijital ses asistanlarını kullanan Amerikalıların sayısı bu yıl yaklaşık 36 milyona ulaşacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...