Ülkede yasaklanmasının ardından Telegram Endonezya’nın isteklerini kabul etti

Date:

Ülkede yasaklanmasının ardından Telegram Endonezya’nın isteklerini kabul etti

Endonezya’da terör içeriklerine izin veren Telegram, Endonezya hükümetinin kapatma tehdidi nedeniyle teröristtik içerikleri temizlemeyi kabul etti.

Ülkenin İletişim ve Teknoloji bakanlığı geçtiğimiz Cuma Telegram’ın internet sayfasını kapatarak Telegram’ı isteklerini yapması doğrultusunda tehdit etti. İŞİD’in Endonezya ve Filipinler’deki saldırılarının artması ve teröristlerin Telegram aracılığıyla haberleşmeleri sonucunda hükümet Telegram’a bazı düzenlemeler getirdi.

Kısmi bloklamaya karşı Telegram’ın CEO’su yaptığı açıklamalarda İŞİD sempatizanı sayfaların ve İŞİD bayrağı taşıyan profillerin kapatılacağını ve daha geniş çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Bu prensip şunu gösteriyor ki Telegram yeni bir moderatör takımı oluşturacak. Aynı zamanda bu moderatör takımı Filipinlerin diline ve kültürüne hâkim olacak ve gönderinin terörle alakalı olup olmadığını algılayacak. Bunun yerine Telegram’ın CEO’su devlet görevlileri ile çalışacağını bildirdi.

Durov’un Telegram sayfasında yaptığı açıklamada ise ‘Resmi bakanlık yetkilileri attıkları ve halka açık İŞİD sempatizanı sayfaların kapatılmalarını istedi. Fakat takımımız yeterince hızlı reaksiyon gösteremediler. Açıkçası hükümet yetkilileri ile aramızda bir tür iletişimsel kopukluk yaşandı diyebiliriz.’

2012 yılında kardeşi Nikolai ile bu işe başlayan CEO geçtiğimiz yıllarda 100 milyon kullanıcıya ulaştı ve bu rakamın %20’si Endonezya’da yaşıyor.

Durov aynı zamanda Ruslara özgü Facebook olan VK adlı sayfanın da kurucusu pozisyonunda. Yaptığı açıklamada ise ‘ teröristlerle hiçbir bağımız yok, sizin düşmanınız bizimde düşmanımız’ dedi. Durov gelecek ay içinde binlerce İŞİD sempatizanı sayfanın da kapatılacağını söyledi.

2015 Paris terör olayları sonrasında şu iyice belirgin bir hal aldı ki İŞİD bölgesel ’den ziyade global çapta bir terör örgütüdür. Durov Paris saldırıları sonrasında Paris genelinde de İŞİD sayfalarını kapatmış ve Telegram kullanıcılarından bazılarının İŞİD üyesi olduğunu kabul etmiştir.

Durov Telegram’da yaptığı açıklamada ise mahremiyetin her şeyden, hatta terörizmden bile önemli olduğunu ve şayet teröristleri bloklasa bile teröristlerin başka bir sayfa kullanacaklarını belirtmiştir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...