Samsung Connect Home entegre yapısıyla cezbediyor

Date:

Connect Home; Hepsi bir arada

Samsung Galaxy S8’i tanıtırken, aynı zamanda Gear 360 kamera, masaüstü akıllı şarj/bağlantı kutusu ve enteresan bir cihaz olan modemini de tanıttı. Samsung ‘The Connect Home Smart WiFi System’ oldukça ağız dolusu bir isim fakat cihazın kendisi evinizdeki doluluğu azaltacak mahiyette. Zira ayrı bir SmartThings Hub’ı gerektirmiyor. Samsung bu cihazın fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi henüz sağlamadı fakat ‘Connect Home’ sisteminin tek başına ya da üçlü paket halinde satılacağını biliyoruz. Ayrıca bir ‘Pro’ versiyonu da satışa sunulacak.

Connect Home Modem

Konuya vakıf olmayanlar için SmartThings’in 2014 yılında Samsung tarafından satın alınan bir ev otomasyonu firması olduğunu, evde kullanılan bağlı cihazların yönetimini yapan hub (merkezi sinyal dağıtım cihazı)’lar ürettiğini söylemek yerinde olur.

[irp posts=”12203″ name=”Samsung Gear 360 kamera canlı yayın yapabiliyor”]

Yeni ‘Connect Home’ modemi, ‘SmartThings’ kutusu cihazın içerisine entegre olmuş olarak çıkacağı için Bluetooth 4.1, WiFi, Zigbee ya da Z-wave üzerinden ev aletleri ile iletişim kurabilecek. Philips Hue ışıkları, Netgear Arlo güvenlik kameraları ya da Samsung ürünleri ‘Connect Home’ un kontrol edebileceği ev eşyaları arasında yer alıyorlar. Kurulum yapıldıktan sonra tüm bağlı eşyalar bir akıllı telefon uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyorlar.

Samsung’un ‘Connect Home’ modemini günümüzdeki bir çok gözde modemlerde olduğu gibi üçlü paketler halinde satıyor olmasının nedeni yeni cihazın ‘Ağsı Şebekeleme’ sistemini destekliyor olması. Yani, Connect Homes’lardan birini sinyal yayını yapmak üzere üs olarak kullanabilecek ve diğer ikisini de şebekeyi eviniz içerisinde genişletmek üzere konumlandırabileceksiniz. Her bir ünitenin sinyal menzili yaklaşık 140 m² civarında. Bu itibarla Google WiFi’ın menzili ile benzerlik taşıyor olmakla birlikte Netgear’ın son çıkan Orbi modemlerinde menzil alanı olarak yaklaşık 450 m²’lik bir alana sahip olacağı firma tarafından bildirilmişti.

Samsung Connect Home Modem

Connect Home’un dizaynı, ‘Ağsı Şebekelendirme’ sisteminde Samsung’un rakiplerinden olan Eero’nunki ile oldukça benzer. Connect Home’da Eero gibi dual-band 802.1ac AC1300 (866Mbps) hız, 512MB RAM ve 4GB hafıza özelliklerine sahip. Fakat Samsung’un ürünü Eero’nunki ile kıyaslandığında işlemci olarak 710MHz quad-core işlemciye sahip olması itibariyle daha yavaş. Bununla birlikte ‘Connect Home Pro’ versiyonu daha hızlı bir işlemci olan 1.7GHz dual-core chip kullanıyor ve quad-band 802.11ac AC2600 (1.7Gbps) hız oranında yayın yapıyor. Pro versiyonu da standart versiyonda olduğu gibi yaklaşık 140 m²’lik yayın menzili alanına sahip.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...