Samsung Siri’ye rakip uygulaması Bixby’i tanıttı

Date:

Ses tabanlı kişisel asistan

Samsung’un tam teşekküllü sanal asistanını piyasaya çıkarması an meselesiydi. ‘S Voice’ hiç bir zaman bu fonksiyonu ifa edememişti. Firma bugün yeni bir asistan olan ve Galaxy S ‘in 29 Mart’ta çıkışıyla birlikte tanıtılacak olan Bixby ’i açıkladı. Doğal olarak bu uygulama Samsung’u, Apple’ın Siri’sinden ve Google’ın Assistant’ından farklı kılmak üzere yapılmıştı. Bixby kavramsal seviyede farklı bir görünüm arz ediyor :  Sadece soru sorabileceğiniz bir şeyden öte uygulamalarınızı ses tabanlı arayüzle kontrol etmenize imkan veren yeni bir özellik.

Samsung’un yetkili başkan yardımcısı InJong Rhee bir blog gönderisinde “Bir makinenin dünya ile nasıl etkileşimde bulunduğunu öğrenen insanlar yerine, bizleri öğrenerek adapte olmaya ihtiyaç duyan bir makine bu” şeklinde yazdı. “Arayüz doğal olmalı ve eklenmekte olan fonksiyonların sayısından bağımsız olarak öğrenme eğrisi artış göstermeli. Samsung bu yeni yaklaşımla yapay zekayı kullanıma koyarak derin öğrenme kavramlarını kullanıcı arayüzü tasarımlarımızın merkezine oturttu.”

Evet, bütün bunları biraz laf salatası gibi görünüyor fakat farklı bir sanal asistan ihtiyacı olduğu kesin. Siri genel anlamda bir hayal kırıklığı olmakla birlikte Google Assistant’ da yerlerde sürünüyor. Samsung’un bu noktadaki en büyük sorunu, tarihinde bu tip ilham verici yazılımlarla değil de, daha çok donanımlarıyla biliniyor olması. S Voice’un son birkaç yıl boyunca bizleri ne denli hayal kırıklığına uğrattığını göz önünde bulundurmanız yeterli.

Firmanın açıkladığı üzere Bixby dokunmatik ekranda bir uygulama ile yapabileceğiniz her şeyi kontrol edebilecek. Bixby siz bir şey yapmaya çalışırken ses ve dokunma komutları arasında geçiş yapmanıza imkan veren bir farkındalığa da sahip. Son olarak Samsung, Bixby’nin yarım komutları da anlayabildiğini iddia ediyor.

Bu noktada Bixby’nin çalışma mekanizması henüz bilinmiyor. Samsung geçen yıl Yapay Zeka asistanı firması Viv’i almıştı. İlk tanıtıldığında bazı ilgi çekici yeteneklerini sergilemişti. Fakat WSJ’e göre Bixby asıl itibariyle S Voice’un güncellenmiş bir versiyonu. Büyük ihtimalle sonuç itibariyle Viv teknolojisinin Bixby’e entegre edilmiş halini göreceğiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...