Sıvı Reishi mantarı nedir?

Date:

Reishi mantarı sağlık mı ölüm mü saçıyor?

Reishi veya diğer ismiyle lingzhi, Polyporaceae familyasından gelen ve geleneksel Çin tıbbında yaklaşık 4000 yıldır ilaç olarak kullanılan bir mantardır. İlginç olan özelliği bildiğimiz mantarların aksine sıvı olarak özünün tüketildiği bir mantar türüdür. Reishi yenilebilir bir mantar değildir. Reishi mantarı sağlığı korumak ve ömrü uzatmak içireishi mantarı ile ilgili görsel sonucun geleneksel tıpta birçok Asya kültüründe binlerce yıldır kullanılmaktadır.

Son zamanlarda dünyanın pek çok yerinde wellness (sağlıklı yaşam) uzmanları da bu mantarın çaylarını ve kahvelerini tanıtarak ün kazandırmışlardır. “Ölümsüzlük Mantarı” olarak bazı yerlerde adlandırılmış olsa da şimdilik bu tamamen efsanelere dayanıyor. Yani bilimsel dayanağı olmadığından dolayı söylenti demek en makul olanı. Söylentilere göre zona, deri kaşıntıları, viral enfeksiyonlar, astım ve hatta karaciğer, böbrek yetmezliği gibi hastalıklara iyi geliyor. Ancak bu mantarı kullandıktan sonra hayatını kaybeden insanlar olmuş ve bu oldukça ürkütücü.reishi mantarı ile ilgili görsel sonucu

Yani Reishi mantarı kullanıp alternatif tıp adı altında hastalıklarınıza deva ararken dahada kötü duruma düşebilirseniz. Henüz bilimsel olarak kanıtlanmış bir faydası olmadığından bizlerde dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Bu haber bilgilendirme amacı taşımakta olup herhangi bir Reishi mantarı ürünü tavsiyesinde bulunmamaktadır. Yalnızca piyasada çokça satışının yapılmasının sizi yanıltmamasını öneriyoruz. Ayrıca; piyasada içerisinde bu mantar özünü hiç ihtiva etmeyen veya olması gerekenden daha az miktarda içeren ürünler de olabilir. Bu sebeple; ille de reishi mantarı özlü ürünler kullanacaksanız lütfen sağlığınızı riske atmayacak ölçüde değerlendirerek ürün satın alın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...