Intel’in yeni bilgisayarının kaybolma riski oldukça yüksek

Date:

Compute Card

Piyasaya sızan birkaç Intel Compute Card teknik özellik bildirimi, çok küçük ve tam fonksiyonlu olan bu PC’lerin nasıl bir şey olacaklarına dair ip uçları veriyor. Farklı özelliklere sahip işlemci seçimiyle birlikte hepsi 4GB RAM ve 128 GB onboard PCI Express, solid-state (SSD) hafızayı barındıracaklar.

Raspberry Pi ve çağdaşlarından farklı olarak micro-işlemciyi daha güçlü bir yöne çeken Intel Compute Cards , Compute Stick’e halef olma hissiyatıyla tasarlanmışlar. Küçük boyutlarda ve bütünüyle kendine yeten bu cihazlar güçlü, modüler sistemlerin ihtiyaç duyacakları işlem fonksiyonlarını eksiksiz yerine getirebilecek şekilde dizayn edilmişler. Dizüstü ya da akıllı ev eşyanızın modelini yükseltmek ileride eski kartı çıkarıp yenisini takmak kadar kolaylaşacak.

Bir çok kredi kartı boyutundaki sistemlerde olmadığı gibi Intel’in bu sistemleri yatak odası hackerlarına geçit vermemekle birlikte aynı zamanda onlardan çok daha yüksek kapasiteye sahip (tabii CNX-Software’in sağladığı teknik detaylar doğru iseler).

RAM ve sabit disk dışında Compute Card’lar aynı zamanda quad core ve dual core işlemci aralığında, altıncı nesil Celeron N3450 ve Pentium N4200’dan, yedinci nesil M3-7Y30 ile i5-7Y57’ye kadar bir dizi işlemcilere sahip olacaklar. Chipler onboard Intel HD 3.3 GHz ekran kartları ile 4.5 watt’tan fazla güç harcamayacaklar. Böylece bu denli küçük bir alanda ısınma yapmadan oldukça etkili ve yüksek kapasiteli işlem gücü ortaya koyabilecekler.

Eski Apollo Lake CPU’ların olduğu 64GB eMMC flash storage hafıza seçeneklerinden biri olarak yer alıyor. Bir diğeri ise 128GB PCIExpress SSD hafıza seçeneğiyle birlikte gelen Kaby Lake yelpazesi.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Bu sistemler temel olarak üreticiler ve iş birliği yapılan firmaları hedefliyor. Bu sebeple Compute Card’larda örneğin USB gibi standart bağlayıcılar kullanılmıyor. Bununla birlikte Compute Card’a uygun bir konektör ile istediğiniz verileri dışarıya aktarabilirsiniz. Ya da uygun bir wireless modülü ile de WiFi ya da Bluetooth bağlantısı sağlayabilirsiniz.

Tekil bir bilgisayar ya da akıllı eşya olarak çalışmak üzere tasarlanmış Compute Card’ların fiyatlarının 150$ ile 500$ arasında değişeceği belirtiliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...