Snapchat’in yeni konum paylaşma özelliği ebeveynler için kabus mu

Date:

Snapchat, kullanıcılarının arkadaşlarını harita üzerinde konumunu görebilmelerini sağlayan yeni bir özellik sunduğunu açıkladı.

Yeni özellik sayesinde arkadaş bulup iletişim kurmak her zamankinden daha kolay hale geldi. Ancak bazı güvenlik uzmanları, ebeveynler için bazı yönlerden tam bir baş ağrısı olabileceğinden endişe ediyorlar.

Bark uygulamasının ana ebeveynlik sorumlusu Titania Jordan, “Teknik açıdan bakıldığında Snapchat’in getirmiş olduğu özellik çok güzel ama sekiz ila on yedi yaşlarında bir çocuğa sahipseniz endişe verici olabilir çünkü açık hedef haline gelebilir.”

Yeni Snap Haritasına erişmek içim kullanıcıların sadece uygulamalarını güncellemeleri yeterlidir. Daha sonra istediklerinde tüm arkadaşlar ya da istediği arkadaşları için konum paylaşabilirler. Uygulama konum paylaşmak isteyip istemediğinizi sorar ve eğer istemiyorsanız konumunuzu gizli tutarak anonim kalabilirsiniz.

Ebeveynler için bu yeni özellik, Facebook gibi bazı sosyal medya sitelerinin yer paylaşma teknolojisi gibi bir şey olduğunu söylüyor Jordan. Ayrıca Apple’ın “Arkadaşımı Bul” özelliğine de  benzediğini dile getiriyor.

Snapchat, kullanıcılarının arkadaşlarını harita üzerinde konumunu görebilmelerini sağlayan yeni bir özellik sunduğunu açıkladı

ConnectSafely.org’un CEO’su Larry Magid’e göre, konum paylaşımının olumlu yönler bulunurken, ebeveynler, çocuğunun farkında olmadan yanlış kişiler tarafından Snapchat aracılığı ile konumuna erişmesine izin verme ihtimaline karşı huzursuz hissediyor.

“Konum paylaşımı tehlikeli olabilir çünkü konum paylaşımı yapıldığında gizlilik ele veriliyor. Size zarar vermek isteyen biri olabilir ve bundan dolayı bulunduğunuz konumu bildirmek kötü bir fikirdir” diye devam ediyor Larry Magid.

Magid, ebeveynlerin de sosyal medyada rol almaları gerektiğini ve çocuklarına sosyal medyayı kullanmayı öğretmeleri gerektiğini söylüyor.

Magid, “Bir ebeveynin yapabileceği en önemli şey çocuklarıyla bu özellik hakkında konuşmak ve çok dikkatli kullanmaları gerektiğini anlatmaktır” dedi.

Snap Map’in konumunuzu sürekli olarak güncellediğine ilişkin endişelere gelince, harita sadece uygulamayı kullandığınızda konumunuzu güncelleyecek. Dolayısıyla uygulamayı kullanmadığınız zaman harita üzerinde görünmeyeceksiniz. Ayrıca konumunuzun tam olarak kimlerin görmesini istediğini seçebilir ve bu ayarı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Snapchat’te arkadaşınız olmayan birinin konumunuzu görmesi de mümkün değil.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...