Softbank Boston Dynamics’i (ve robotlarını) Google’dan satın aldı

Date:

Softbank

Google’ın ana firması Alphabet’in, robot firması Boston Dynamics’i satmak istediği yolundaki haberlerin üzerinden bir yıl geçti. Ve şimdi bir alıcı çıktı: Softbank. Japon firması kendi robotları üzerinde yıllardır çalışmalar yapıyor. Yardımsever Pepper’d da  dahil olmak üzere. Ve şimdi onlar da, Handle, Big Dog, Atlas, WildCat ve diğerleri gibi aynı şemsiyenin altında olacaklar.

Google MIT’nin yan kuruluşu olan robot firmasını 2013 yılında satın aldığında, Andy Rubin henüz kendi telefonunu yapmaya başlamamışken, robotik çalışmalarını yürütüyordu. Japon firması SCHAFT ile birlikte Alphabet’in yeniden organize edilen X bölümünün bir parçası olan Boston Dynamics, daha sonra firmanın uzun vadeli planları arasından çıkarıldı. SCHAFT 2013 yılında düzenlenen DARPA yarışmasına hakim olmuştu ve o da şimdi Softbank tarafından satın alınıyor.

Akıllı robotlar

Anlaşma koşulları henüz açıklanmamış olmakla birlikte firmanın CEO’su Masayoshi Son bir açıklamasında “Akıllı robotlar bilgi devriminin bir sonraki aşamasının anahtar gücü olacaklar. Marc ve Boston Dynamics’teki ekibi, gelişmiş dinamik robotlar konusunda teknoloji liderleri oldukları çok açık. Onları SoftBank ailesine katılmaya gururla davet ediyorum. Onlar robotik alanında geliştirme yapmaya, hayatı daha kolay, daha güvenli ve daha tamamlayıcı yapacak uygulamaları keşfetmeye devam ederlerken, onlara destek vermeyi arzu ediyorum” dedi.

SoftBank Pepper
SoftBank’ın Pepper adlı servis robotu

Boston Dynamics CEO’su ve kurucusu Marc Raibert benzer duyguları yansıtarak “Firmam, SoftBank’ın somut vizyonu ve yeni teknoloji devrimini gerçekleştirmedeki pozisyonunun bir parçası olacağı için heyecan duyuyor. SoftBank’ın teknolojinin insanlığın yararına olması gerektiğine dair inancını paylaşıyoruz” diyor.

Softbank 2013 yılında Sprint’i satın aldıktan sonra geçtiğimiz yıl sonlarında da ARM’i satın aldı. Tüm bunların sonucu nereye varacak belli değil ama Japonya’nın en ilginç teknoloji firmasının teknolojinin yeni büyük dalgasını kaçırmamaya kararlı olduğu aşikar (o dalga her ne ise).

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...